banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on iunie 16th, 2010 | by ccesector6

0

VIVA EUROPA 2010 – Transmitere LIVE din Valencia – opera „Carmen” de Georges Bizet

Primaria Sectorului 6, alaturi de Centrul Cultural European Sector 6, Bucuresti, au organizat vineri, 18 iunie, in Parcul Crangasi, incepand cu orele 21.00, evenimentul cultural „Viva Europa 2010″, desfasurat in parteneriat cu Anul european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale. Oamenii de pe intreg teritoriul Europei au putut urmari opera „Carmen” de Georges Bizet, care a fost proiectata simultan pe ecrane mari in spatiile publice din aproximativ 40 de orase, in direct de la Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia, Spania.

Evenimentul a fost rezultatul efortului comun al Patrocini de les Arts si al autoritatilor locale din Valencia, cu implicarea unor personalitati artistice de marca precum Zubin Mehta, Helga Schmidt, Carlos Saura, fiind sustinut de muzicienii exceptionali ai Orchestrei din Valencia. Pe parcursul transmisiei, Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a adresat cateva cuvinte publicului participant, subliniind importanta solidaritatii intre toti cetatenii pentru a combate saracia si excluziunea sociala.

„Fiecare dintre noi se poate bucura de Europa si poate participa la construirea ei, indiferent de originea, venitul, nivelul de educatie sau resedinta sa”, declara Jose Manuel Barroso, Presedintele CE.

„Solidaritatea ramane cea mai importanta virtute a unui popor. Mai ales acum, in situatia economica in care se afla Europa este foarte important sa dovedim ca Uniunea Europeana are forta sa fie solidara, sa fie unita, sa treaca peste aceasta perioada si sa reuseasca sa porneasca, din nou, pe drumul prosper pe care s-a aflat!”, declara Primarul Sectorului 6.
Tasha de Vasconcelos, Ambasador international al Anului European 2010, a fost prezenta la evenimentul din Valencia. Cariera sa include o implicare de lunga durata in activitatile caritabile, incluzand misiunile speciale pentru organizatia „Nelson Mandela Children’s Fund” din Africa de Sud si activitatile sale in calitate de Ambasador UNICEF al Bunavointei.
Alaturi de Sectorul 6 – Bucuresti, in Romania, orasele Brasov, Caransebes, Cluj-Napoca, Pitesti si Timisoara au gazduit acest eveniment. Tara noastra a avut cele mai multe orase participante la Viva Europa 2010, dupa tara gazda, Spania.

Evenimentul a fost organizat de Parlamentul European si de Consiliul Uniunii Europene.

Tags:


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑