banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on martie 1st, 2011 | by ccesector6

0

Turneul de sah Cotroceni, Editia a II-a

Exista mai multe versiuni despre originea sahului, cele mai raspandite dintre ele considera ca tara de origine India, Persia si China. Perioada in care a aparut jocul de sah se apreciaza ca a avut loc intre secolul III si secolul VI. Predecesorii jocului de sah sunt originari din India din timpul Imperiului Gupta, care in forma din secolul al saselea a fost cunoscut ca chaturanga care se traduce „patru divizii [militare]” care sunt reprezentate de piesele care au evoluat in pionul, calul, nebunul si turnul modern. Oricare ar fi originile lui, sahul este fara indoiala un sport al mintii ce stimuleaza logica, plamadeste caracterul si dezvolta mentalitatea gandirea si creativitatea, mentine echilibrul si fair play-ul.

„Turneul de sah Cotroceni” ce s-a desfasurat in Bucuresti la Palatul Cotroceni sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei , a adus in fata tablei de sah, cele mai bune jucatoare din tari cu traditie , precum SUA, Slovenia, Polonia, Slovacia, Rusia si Romania.

Marea Maestra Internationala Anna Muzychuk, din Slovenia, s-a impus la turneul de sah „Cotroceni”, desfasurat la Bucuresti, dupa ce a acumulat un total de 6,5 puncte, din cele noua partide disputate. Podiumul competitiei de la Bucuresti a fost completat de alte doua Mari Maestre Internationale, Valentina Gunina (Rusia), cu 6 puncte si Anna Zatonskih (SUA), care a acumulat 5,5 puncte.

Tags:


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑