banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on iunie 14th, 2019 | by ccesector6

0

Stagiunea SalutCULTURA continuă cu AD HONOREM IVRY GITLIS

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă Stagiunea SalutCULTURA! alături de Orchestra Simfonică București, cu un concert de excepție “AD HONOREM IVRY GITLIS”.

Concertul va avea loc la CinemaPRO pe 18 iunie 2019, începând cu ora 19.00, și va fi o seară simfonică specială dedicată lui Ivry Gitlis, ultimul elev în viață al marelui compozitor, interpret și om de cultură, George Enescu. Concertul marchează ziua în care lui Ivry Giltis i se va conferi titlul “Honoris Causa” de către Universitatea Națională de Muzică din București, la inițiativa Orchestrei Simfonice București.

Orchestra Simfonică București și dirijorul David Stern (USA) vor intepreta Uvertura „Nunta lui Figaro” și  „Simfonia Nr. 4 – Italiana” de Mendelssohn-Bartholdy. Solistul concertului, violonistul Emilian Dascăl, va interpreta „Kol Nidrei de Bloch” și „Lista lui Schindler” de John Williams.

David Stern

Conducerea muzicală a lui David Stern este răspândită peste trei continente. Este fondatorul și managerul studioului de operă din Paris, ansamblul Opera Fuoco, precum și consilier artistic și dirijor șef al Festivalului Baroc din Shanghai și dirijor șef al Palm Beach Opera din Florida. În calitate de director artistic al Israel Opera și St. Gallen Opera, Stern a susținut lucrări eclectice, a susținut patru premiere noi în 2010: A Child Dreams de Gil Shochat la Israel Opera, Cosi Fanciulli de Nicolas Bacri comandat de Opera Fuoco și interpretată la Théâtre des Champs-Elysées din Paris, Enemies de Ben Moore, A Love Story in Palm Beach și Jan Sandström, “The Rococo Machine”, la Festivalul Drottningholm din Suedia. Stern și-a primit diploma de licență de la Colegiul Yale și Masterul în muzică la Juilliard.

Emilian Dascăl – a început studiile muzicale la vârsta de cinci ani în București, și le-a finalizat la Conservatorul de Muzică din Lucerna, Elveția. A participat la festivalul “String Luzern în diferite turnee din Orientul Îndepărtat (Japonia, India, Hong Kong), precum și în mai multe țări europene, ca membru al Orchestrei de Cameră din Lucerna. Dascăl este membru fondator al renumitului Trio de Coarde Celibidache precum și fondatorul și managerul Orchestrei “European Strings”.

În 2007 i s-a acordat Premiul de Excelență de către  Primăria Municipiului București “pentru o activitate impresionantă în domeniul muzicii, care contribuie în mod considerabil la numele muzicii românești”. În prezent, Emilian Dascal este profesor la Academia de Muzică St. Gallen – Elveția și decan al catedrei de corzi la Universitatea Chichester din Anglia.

Centrul Cultural European Sector 6 pune la dispoziția locuitorilor Sectorului 6 invitații pentru fiecare reprezentație din cadrul Stagiunii SalutCULTURA!. Cetățenii din Sectorul 6 care doresc sa participe la eveniment pot solicita invitații pentru 2 persoane, în limita locurilor disponibile. Acestea se pot ridica de la sediul Centrului Cultural European Sector 6 în urma unei programări la numărul de telefon 021 433.00.68.

Albume foto pentru cetățeni!

Pentru a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor care și-au manifestat interesul pentru evenimentele organizate de Centrul Cultural European Sector 6, dar și pentru cei care vor să descarce pozele de la evenimentele la care au participat, punem la dispoziție două modalități de a intra în posesia fotografiilor– FaceBook și GooglePhotos.

Linkurile cu albume le puteți găsi la comunicatele de presă care anunță
începerea fiecărui eveniment, și care sunt publicate pe site-ul Centrului Cultural European Sector 6 – ccesector6.ro.

În cazul în care aveți sugestii legate de conținutul albumelor vă rugăm să ne contactați în privat.

FaceBook – AD HONOREM IVRY GITLIS

GooglePhotos – AD HONOREM IVRY GITLIS

Vă așteptăm cu drag și la următoarele evenimente!


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑