banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on octombrie 30th, 2018 | by ccesector6

0

“Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”- proiect de caligrafie în școlile din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, alături de Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport lansează mâine, 31 octombrie 2018, proiectul “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”, prin intermediul căruia școlarii vor afla că scrisul de mână frumos și corect le va fi de mare ajutor în viitor. Proiectul este susținut de Inspectoratul Școlar al Municipiului București – Sector 6.

​În cadrul atelierelor educative de caligrafie, ce vor avea loc în 30 de unități de învățământ din Sectorul 6, aproximativ 1.200 de elevi ai claselor a VIII-a și a XII-a, care vor avea de susținut anul viitor teste naționale, își vor îmbunătăți scrisul de mână.

​Demersul le va fi cu precădere util atunci când vor susține probele scrise, dat fiind că așezarea în pagină și lizibilitatea primesc punctaj separat în baremul de corectare. Totodată, cei care vor participa la ateliere vor învăța despre caligrafie, arta scrisului frumos de mână, și o vor exersa alături de instructorii Asociației Liber la Educație, Cultură și Sport.

​Caligrafia transpune pe hârtie creativitatea şi talentul autorului, acesta putând dezvolta, în timp și prin exercițiu, un stil propriu de scriere caligrafică. Arta de a scrie frumos necesită răbdare şi perseverenţă, dar, sub îndrumarea corectă, poate fi cu ușurință asimilată de către elevi.

La finalul proiectului, pe 23 noiembrie 2018, la sediul Primăriei Sectorului 6 va fi organizată o expoziție cu cele mai frumoase și apreciate lucrări realizate de elevii participanți.

Albume pentru cetățeni

Pentru a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor care și-au manifestat interesul pentru evenimentele organizate de Centrul Cultural European Sector 6, dar și pentru cei care vor să descarce pozele de la evenimentele la care au participat, punem la dispoziție două modalități de a intra în posesia fotografiilor – FaceBook și GooglePhotos.
Linkurile cu albume le puteți găsi la comunicatele de presă care anunță începerea fiecărui eveniment, și care sunt publicate pe site-ul Centrului Cultural European Sector 6 – ccesector6.ro.
În cazul în care aveți sugestii legate de conținutul albumelor vă rugăm să ne contactați în privat.

 

31 octombrie – 23 noiembrie

FaceBook – “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor” –

GooglePhotos – “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”

 

FaceBook – “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”

GooglePhotos – “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”

 

FaceBook – “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”

GooglePhotos – Scrisul frumos la îndemâna copiilor

 

FaceBook – “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”

GooglePhotos –“Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”

 

Vă așteptăm cu drag și la următoarele evenimente!


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑