banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on noiembrie 2nd, 2018 | by ccesector6

0

“Salt spre performanță”, un proiect sportiv de clasă în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, împreună cu Clubul Sportiv Fortuna București și cu sprijinul Administrației Școlilor Sector 6 continuă, pentru încă 12 luni, proiectul ”SALT spre performanță”.

Proiectul “Handbal în Sectorul 6 – Salt spre performață” vizează promovarea sportului în rândul copiilor din Sectorul 6 în vederea îmbunătățirii calității vieții și a sănătății și condiției fizice.

Proiectul a început în luna octombrie 2017 cu 70 copii și a cunoscut imediat succesul, acesta fiind și motivul pentru care va continua pentru încă un an de zile. La antrenamentele care se desfășoară în sălile de sport din școlile aflate în cartierele Drumul Taberei și Militari sunt înscriși 180 de copii de diferite categorii de vârstă și nivel de performanță.

Sportivii implicați în proiect provin din școli de pe raza Sectorului 6: Liceul Antim Ivireanu, Școala Gimnazială nr. 164, Școala Gimnazială nr. 157 ”Ion Dumitriu”, Școala Gimnazială nr. 310 ”Regele Mihai I”, Școala Gimnazială nr. 59 Dimitrie Sturdza”, Școala Gimnazială nr 279 ”AdrianPăunescu”, Școala Gimnazială ”George King, Școala Gimnazială nr. 309, Școala Gimnazială nr. 198, Școala Gimnazială nr. 169, Școala Gimnazială nr. 156, Școala Gimnazială nr. 176, Școala Gimnazială nr. 174, Școala Gimnazială nr. 206, Școala Gimnazială nr. 160 ”Sfanta Treime”.

Proiectul SALT spre performanță” susține activitățile sportive în rândul copiilor, în special a celor nu au avut posibilitatea practicării unui sport și spijină tinerii sportivi către o carieră în sportul de performanță. Prin implementarea acestui proiect s-a urmărit îmbunătățirea situației existente privind practicarea handbalului în rândul copiilor, până la finalizarea proiectului urmând a fi implicați 300 de copiipasionați.  

Copiii înscriși în proiect au participat în perioada noiembrie 2017 septembrie 2018 la diferite meciuri oficiale/neoficiale, cantonamente de pregătire și turnee/competiții naționale și internaționale. Având în vedere numărul mare de copii interesați de practicarea handbalului, au fost înscrise șapte echipe în Campionatul Municipal de Handbal și o echipă în Campionatul Național de Handbal. Echipele de mini și baby handbal au participat la diferite meciuri din București-Ilfov și în țară.

Celor 180 de elevi înscriși în cel mai important eveniment sportiv al Sectorului 6 vor avea ocazia să li se alăture alți 120 de pasionați de handbal. Aceștia vor beneficiade antrenamente și materiale sportive gratuite, fiind antrenați de profesori și antrenori cu experiență, precum Maria Covaci, Alexandru Gurău, Ninel Alexandru și Munteanu Constanța, împreună cu antrenori și instructori tineri. Antrenamentele se fac în funcție de orarul de școală al elevilor: 14.00 16.00 pentru grupele de minihandbal, 16.00 18.00 pentru echipele de handbal juniori IV și 18.30 21.00 pentru echipele de juniori III și II.


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑