banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on noiembrie 29th, 2019 | by ccesector6

0

“Salt Spre Performanță”, ediția a III-a: antrenamente de handbal pentru copiii din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, sprijină cea de-a III-a ediție a competiției sportive “Salt Spre Performanță”, derulat de Clubul Sportiv Fortuna.

Începând cu luna septembrie 2019, “Salt Spre Performanță” – campania de susținere a activităților sportive în Sectorul 6 – a ajuns la ediția a III-a. După ce a cunoscut un mare succes în ultimii doi ani, peste 300 de copii se antrenează în continuare, gratuit, în nouă săli de sport din Sectorul 6. Acestea aparțin Școlii Gimnaziale nr. 157 “Ion Dumitriu”, Școlii Gimnaziale nr. 309, Școlii Gimnaziale nr. 174 “Sfinții Constantin și Elena”, Școlii Gimnaziale nr. 169, Școlii Gimnaziale nr. 279, Școlii Gimnaziale “Sfântul Andrei”, Liceului “Eugen Lovinescu”, Liceului “Antim Ivireanu” și Liceului “Marin Preda”.
“Sportul după școală este mai mult decât un proiect la care țin foarte mult și pe care l-am implementat deja în unitățile de învățământ din Sectorul 6. Sportul, mișcarea și activitatea fizică, în special în aer liber, reprezintă cardul nostru de asigurare spre un viitor sănătos. Încurajez adulții, fie părinți, bunici sau frați mai mari să îi îndrume pe cei mici spre sport și să îi înscrie în programele noastre, pe care le susținem din bugetul local”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Campania, sprijinită pentru al III-lea an consecutiv de Centrul Cultural European Sector 6, identifică, formează micii sportivi și promovează practicarea handbalului la nivel local, în scopul îmbunătățirii sănătății copiilor. Începând din luna septembrie 2019, au fost înființate opt grupe de copii în cartierele Militari, Drumul Taberei și Crângași. Numărul copiilor în fiecare grupă este între 18 și 35, în funcție de disponibilitatea sălilor de sport și de solicitările primite. Copiii implicați în activitățile sportive au vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.

Grupele au fost alcătuite în apropierea instituțiilor de învățământ sau a domiciliului copiilor, astfel:

– 1 grupă de juniori II masculin, cu sportivi născuți între anii 2003 – 2004;
– 1 grupă de juniori III masculin, cu sportivi născuți între anii 2005 – 2006;
– 1 grupă de junioare III feminin, cu sportive născute între anii 2005 – 2006;
– 2 grupe de juniori IV masculin, cu sportivi născuți între anii 2007 – 2008;
– 1 grupă de junioare IV feminin, cu sportive născute între anii 2007 – 2008;
– 2 grupe de juniori IV și V (minihandbal) feminin și masculin;

În afara antrenamentelor, echipele de juniori II și III participă la meciurile săptămânale desfășurate în cadrul Campionatelor Naționale de Handbal, iar echipele de juniori IV, V și Babyhandbal participă la meciurile organizate de Asociația Municipală de Handbal, precum și la cele organizate de Clubul Sportiv “Fortuna”, în sălile de sport ale Liceului “Antim Ivireanu” și Școlii Gimnaziale nr. 279.

La doi ani de la începutul campaniei “Salt spre Performanță”, cinci sportivi din componența echipelor junior II și III masculin au fost selectați în cadrul Centrului de Excelență pentru Juniori din Municipiul București al Federației Române de Handbal. Scopul centrelor de excelență, înființate de Federația Română de Handbal, în parteneriat cu Comitetul Olimpic Român, este de a antrena în mod organizat sportivii cu calități motrice deosebite pentru sportul de performanță.


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑