banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Comunicate

Published on august 27th, 2021 | by ccesector6

0

“Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept”

Spectacol de teatru bilingv – română și romani – pus în scenă în Cartierul Giulești

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, Administrația Școlilor Sector 6 și Compartimentul de Minorități Etnice, organizează duminică, 29 august 2021, începând cu orele11:00, spectacolul bilingv pentru copii “Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept”.

Evenimentul va avea loc pe Strada Răsadniței nr. 59, Sector 6, în spațiul special amenajat în vara acestui an de autoritatea localăpentru organizarea de evenimente și cursuri destinate copiilor și nu numai.

 • Scurtă prezentare a spectacolului “Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept”:

Un împărat și o împărăteasă reușesc, în sfârșit, să aibă un fiu pe care îl răsfață peste măsură, așa cum “îi șade bine” (sic!) unui fiu de împărat. Mai mult, împăratul poruncește ca cine va îndrăzni să-i atragă atenția fiului său, indiferent ce va face acesta, să fie aspru pedepsit. Rezultatul: copilul face tot felul de năzbâtii, obrăznicii chiar, fără ca cineva să îndrăznească a-l corija. Același comportament îl are și atunci când i se dă un învățător care să-l învețe carte, bietul învățător suportând din partea lui tot felul de șicane și de situații neplăcute, dar, de frica repercusiunilor, nu îndrăznește să-i atragă atenția în vreun fel. După un an de astfel de “școală” se constată că prințul nu a învățat nimic. Atunci, este adus un alt învățător, un batrân filosof, acesta punându-l pe prinț în câteva situații de viață care, în ciuda aparențelor, au menirea de a-i îndrepta comportamentul. În final, atât împăratul, cât și prințul,înțeleg lecțiile pe care le au de învățat, povestea încheindu-se într-o notă pozitivă, plină de veselie.

 

Spectacolul impresionează prin jocul debordant, plin de energie și de bucurie al actorilor, prin situațiile pline de umor și bună dispoziție, prin costumele încărcate de culoare și care, împreună cu decorul simplu, dar minunat realizat, introduc publicul într-o atmosferă de poveste, spre bucuria micilor sau mai marilor spectatori. Mesajul pe care îl promovează este unul care îndeamnă la educație, la învățătură, adresându-se astfel atât copiilor, cât și părinților.

 

Având posibilitatea de a fi jucat și bilingv, în limbile română și romani, spectacolul are în vedere inclusiv comunitățile de rromi sau spectatorii care vorbesc limba romani și care, cu siguranță, se bucură să-și audă limba vorbită într-un spectacol de teatru.

 

​Spectacolul va avea trei reprezentații: 29 august a.c., 12 septembrie a.c. și 26 septembrie a.c., toate cu începere de la orele11.00, în Strada Răsadniței nr. 59, Sector 6. Intrarea este liberă!

 

“Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept” este pus în scenă de compania de teatru constituită în cadrul AMPHITHEATRROM, după un text ce are la bază o poveste de Anton Pann.


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑