banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on mai 9th, 2017 | by ccesector6

0

Primarul Gabriel Mutu a sărbătorit Ziua Europei împreună cu elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 163

Astăzi, 9 mai 2017, cu prilejul celebrării Zilei Europei, Primăria Sectorului 6 a fost gazda evenimentului „România de mâine prin ochi de copil”, organizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 163 şi cu Centrul Cultural European Sector 6.

La acţiune au participat 50 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, preşcolari şi elevi ai claselor a III-a, alături de care s-au aflat primarul Gabriel Mutu, inspectorul şcolar pentru management instituţional Sector 6, Daniela Bădescu, şi cadrele didactice coordonatoare. Expoziţia de picturi şi desene cu tema „România de mâine prin ochi de copil” a cuprins zeci de lucrări realizate cu măiestrie atât de micuţii de la Şcoala Gimnazială Nr. 163, dar şi de elevi din alte 15 şcoli bucureştene şi din judeţele Bihor, Buzău, Cluj şi Constanţa.

În holul mare al Primăriei Sectorului 6, prichindeii au fost întâmpinaţi de echipe de animatori şi au participat la un atelier de bricolaj, Centrul Cultural European Sector 6 fiind cel care a pus la dispoziţie aceste surprize. Cei mici au pictat, au cântat şi i-au invitat pe reprezentanţii instituţiei să participe împreună cu ei la jocuri create ad-hoc.

Întrebaţi de către primarul Gabriel Mutu ce îşi doresc ei de la Primăria sectorului în care locuiesc, copiii au răspuns cu sinceritatea specifică vârstei: mai mulţi copaci şi mai multe parcuri, să nu mai fie aruncate gunoaie pe jos, mai puţină poluare şi mai multe autovehicule electrice în trafic. Glumeţ, un băieţel a cerut chiar „mai multe teme”, stârnind zâmbetele celor din jur.

„Momentele petrecute cu copiii mă încarcă întotdeauna cu energie pozitivă şi mă motivează în munca zilnică. M-a surprins plăcut faptul că la vârste atât de fragede sunt preocupaţi de aspecte importante pentru comunitate, precum curăţenia şi poluarea. Sunt, cu adevărat, probleme reale, pentru care caut zi de zi cele mai bune soluţii”, a declarat Gabriel Mutu.

Proiectul „România de mâine prin ochi de copil” a fost aprobat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, este cuprins în CAEM 2017, şi face parte din Parteneriatului Educaţional INOCENT ÎN LUMEA CELOR MARI, încheiat între autoritatea locală a Sectorului 6 şi Şcoala Gimnazială Nr. 163 pentru anul şcolar 2016 – 2017.

Albume foto pentru cetățeni!
Pentru a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor care și-au manifestat interesul pentru evenimentele organizate de Centrul Cultural European Sector 6, dar și pentru cei care vor să descarce pozele de la evenimentele la care au participat, punem la dispoziție două modalități de a intra în posesia fotografiilor.

FaceBook – „România de mâine prin ochi de copil”, 9 mai 2017

GooglePhotos – „România de mâine prin ochi de copil”, 9 mai 2017

 
Vă așteptăm cu drag și la următoarele evenimente!

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑