banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Comunicate

Published on octombrie 19th, 2018 | by ccesector6

0

Primăria Sectorului 6 susține Colocviul “ROMÂNIA ÎN 100 DE EDIFICII <1918 – 2018>”

​Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri cu Proiectul “ROMÂNIA ÎN 100 DE EDIFICII <1918 – 2018>”.

​Manifestarea își propune să celebreze 100 de ani de la Marea Unire din 1918 printr-un eveniment concentrat pe arhitectura ultimului secol, în toate regiunile românești, dar în special în capitala țării.

​Proiectul, care va avea o durată de 6 luni, se va desfășura în unitățile de învățământ din Sectorul 6, se adresează atât elevilor, profesorilor și personalităților culturale ale sectorului, precum și elevilor români și străini aflați în vizită la București în perioada dedicată expoziției.

​Panourile foto-explicative vor prezenta povești ale clădirilor emblematice ridicate în România în ultimul secol, povești prezentate de oameni de cultură și istorici ai prezentului. Elevii și profesorii vor descoperi, prin intermediul acestei expoziții, că zidurile clădirilor istorice, deseori ignorate în peisajul urban actual, au o valoare inestimabilă pentru români și pentru România, deopotrivă. Expoziţia “ROMÂNIA ÎN 100 DE EDIFICII <1918-2018>” va trece în revistă etapele arhitecturii românești din perioada interbelică şi până astăzi.

​Tot în cadrul proiectului, pe 22 octombrie 2018, începând cu orele 17:00, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, va lua parte la Colocviul – “ROMÂNIA ÎN 100 DE EDIFICII <1918 – 2018>” – care va avea loc în Foaierul Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125). Evenimentul se va bucura de prezența acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, și a invitaților speciali, experți în istoria artei și arhitecturii: prof. dr. arh. Emil Barbu Popescu, prof. dr. arh. Augustin Ioan, prof. dr. arh. Marius Marcu – Lepădat și scriitorul Nicolae Iliescu.


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑