banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Comunicate

Published on decembrie 15th, 2015 | by ccesector6

0

Primaria Sectorului 6 susţine „Campus Creativ”, un proiect de educaţie urbană pentru comunitatea din complexul Regie

Primăria Sectorului 6 prin Centrul Cultural European Sector 6 şi Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană, în parteneriat cu Liga Studenţilor de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica din Bucureşti, implementeză, în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016, proiectul Campus Creativ.

Implementat în zona Regie din Bucureşti, proiectul Campus Creativ propune studenţilor şi liceenilor ce locuiesc şi învaţă aici recrearea acestui spaţiu printr-un concept de intervenţie urbană originală, realizată chiar de ei.

Obiectivele proiectului:

  • Identificarea nevoilor de locuire şi de petrecere a timpului liber, precum şi a modalităţilor de animare şi reamenajare urbană de interes pentru locuitorii din zona Regie, rezumate printr-o cercetare sociologică;
  • Stimularea a 78 de tineri (60 de studenţi ai Universitatii Politehnice şi 18 elevi ai Liceului „Mircea Eliade”) prin participarea la o serie de ateliere despre reamenajarea spaţiului public, concretizate prin intervenţii de personalizare a unor spaţii selectate din zona Regie;
  • Încurajarea participării studenţilor şi liceenilor din zona Regie în activităţi civice şi culturale de animare a spaţiului urban, în cadrul unui eveniment creativ organizat în campus;
  • Activarea comunitară a locuitorilor din Regie prin participarea la o consultare publică organizată cu reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Iniţiativa oferă o nouă perspectivă asupra campusurilor universitare din Bucureşti. De asemenea, se doreşte stimularea voluntariatului în rândul tinerilor din Regie, 20 dintre aceştia urmând să fie implicaţi în cadrul proiectului Campus Creativ.

„Suntem parteneri în acest proiect pentru că obiectivul său principal este stimularea implicării civice a tinerilor din zona Regie. Ca urmare a cercetărilor sociologice desfăşurate prin proiect, vom identifica nevoile de amenajare a spaţiului urban ale locuitorilor din zonă. Participarea lor activă la dezvoltarea comunitară va permite realizarea unui parteneriat cu autoritatea publică locală”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro.


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑