banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on decembrie 5th, 2014 | by

0

Povestea de Crăciun începe la Opera Comică pentru Copii

Duminică, 7 decembrie, începând cu orele 17.00, la Opera Comică pentru Copii (OCC) are loc premiera spectacolului “Poveste de Crăciun”. În decursul celor două săptămâni în care rulează, pe scenă vor evolua în cadrul spectacolului nume sonore precum Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi şi Vlad Rădescu.

Spectacolul “Poveste de Crăciun” este realizat în coproducţie cu Primăria Sectorului 6 prin Centrul Cultural European Sector 6 Bucureşti.

“Ne face mare plăcere să fim parteneri în acest proiect al Operei Comice pentru Copii. Crăciunul este unul dintre cele mai aşteptate momente din an pentru cei mici, iar acest spectacol le prezintă o frumoasă poveste de sărbători. Creativitatea promovată prin teatru este un stimulent pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri şi reprezintă o manieră inovativă prin care putem să facilităm apropierea lor de alte persoane şi nu de monitoarele computerelor”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

“Poveste de Crăciun” este un spectacol mozaic, în regia lui Cristian Mihăilescu şi scenografia Vioricăi Petrovici. Programul spectacolului include colinde româneşti şi din repertoriul internaţional, interpretate de Corurile Symbol, Contrapunct şi de soliştii Operei Comice pentru Copii, precum şi secvenţe celebre de operă şi balet: “Frumoasa din Pădurea Adormită”, “Spărgătorul de Nuci”, “Pygmalion” şi “Carmen”.

Crăciunul este ţara tuturor viselor. Renii lui Moş Crăciun pot pluti prin înalturi fără ca nimeni să se mire. Ei pot apoi să-l lanseze pe aducătorul de daruri pe un horn, barba acestuia rămânându-i albă, iar el ajunge sub bradul nostru fără ca nimeni să-l audă. Aşa va fi şi povestea noastră de Crăciun, în care dansul se va întâlni cu muzica şi cu poezia, reunind mari artişti. Doar în povestea noastră, aceştia nu-şi vor disputa întâietatea, ci vor străluci ca fermecate globuri în pomul viselor”, a declarat regizorul spectacolului, Cristian Mihăilescu.

Tot în această perioadă, Opera Comică pentru Copii organizează cea mai mare acţiune de colectare a jucăriilor din Bucureşti, campania J.O.C., cu scopul de a fi donate de către artiştii OCC copiilor defavorizaţi de la mai multe şcoli speciale, centre de plasament şi orfelinate. Bucureştenii care doresc să doneze o jucărie, o pot face venind la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16), unde este amplasată o cutie-cadou, disponibilă publicului zilnic între orele 8.00 şi 22.00. Mai multe detalii despre campanie se găsesc pe site-ul www.operacomica.ro.

E copleşitoare bucuria din ochii copiilor atunci când se întâlnesc cu Moş Crăciun. Ne inspiră să fim mai buni cu noi înşine şi cu cei din jur şi să facem astfel încât magia să se întâmple mai des. Le mulţumesc marilor artişti care au răspuns invitaţiei noastre de a aduce povestea Crăciunului în sala de spectacol şi în inimile publicului de toate vârstele”, a declarat Felicia Filip, directorul general al instituţiei.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentruCopii a reuşit până în prezent performanţa de a câştiga 70 de premii naţionale şi internaţionale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical şi balet în repertoriu, instituţia susţine anual peste 200 de reprezentaţii atât la sediu, cât şi în turneele naţionale şi internaţionale pe care le desfăşoară.

PovesteDeCraciun_Afis

Intra in J.O.C.!


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑