banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on martie 15th, 2013 | by ccesector6

0

Plantează un copac pentru sănătatea ta!

În România, de mai bine de 100 de ani, se marchează ”Luna pădurii” în perioada 15 martie – 15 aprilie.

Cu sprijinul Romsilva, la iniţiativa Ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, doamna Lucia Ana Varga, în această perioadă se derulează proiectul ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!”.

Proiectul urmăreşte conştientizarea importanţei copacilor pentru calitatea mediului în care trăim, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, precum şi rolul educativ şi de responsabilizare pe care îl are gestul de a sădi un copac.

Primăria Sectorului 6 este prima care a răspuns iniţiativei celor două instituţii, amenajând cu ajutorul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6  şi a Centrului Cultural European Sector 6, trei puncte de distribuţie a puieţilor. De la acestea, orice locuitor al Sectorului 6 va putea lua un copac pentru a-l sădi acolo unde consideră de cuviinţă.

Cele trei puncte se află în Drumul Taberei, la intrarea în parc dinspre piaţă, în Militari, deasupra pasajului Lujerului şi în Crângaşi, la intrarea în parc dinspre metrou.

La corturi vor fi distribuiţi, zilnic, puieţii de arbori, de marţi până vineri, între 12:00 şi 18:00, şi sâmbăta, între 09:00 şi 12:00.

“Această campanie demarează în Sectorul 6 nu dintr-o întâmplare. Cel mai vitregit sector al Capitalei în privinţa spaţiilor verzi, afectat puternic în ultimul an de lucrările de la metrou, are o nevoie reală de umbra acestor copaci, de liniştea oferită şi de aerul curat pe care îl creează.  

Cei 15.000 de copaci pe care îi vom sădi împreună luna aceasta sunt tot atâtea dovezi că ne pasă de locul în care trăim!”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑