banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on septembrie 27th, 2018 | by ccesector6

0

Orchestra Simfonică București va susține un concert de excepție la finalul “Festivalului Salut CULTURA!”

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la ultimul weekend al “Festivalului Salut CULTURA!”, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, ce va avea loc în Amfiteatrul din Parcul Drumul Taberei.

În acest weekend, de la orele 19:00, vor urca pe scenă Blue Noise (29 septembrie 2018) și Orchestra Simfonică București (30 septembrie 2018), care va încheia Festivalul cu un concert de excepție.

Începând din 9 septembrie, bucureștenii au participat în fiecare sfârșit de săptămână la o stagiune inedită de muzică simfonică în aer liber, unde au putut asculta cele mai interesante şi noncoformiste ansambluri de muzică clasică. Artiștii invitați la “Festivalul Salut CULTURA!” au abordat un repertoriu divers şi foarte accesibil, de la prelucrări din opere clasice, până la folclor, muzică franţuzească, tango, jazz sau rock. Pe lângă instrumentele tradiționale, pe scenă au urcat şi acordeonul, naiul sau percuţia – obişnuită mai degrabă sălilor de concerte rock. Au încântat publicul: Traffic Strings (9 septembrie), Aheneum Brass Quintet (15 septembrie), Bienvenue à Paris (16 septembrie), Solartis Quartet (22 septembrie) și Imango Mundi (23 septembrie).

 

Programul weekendului 29 – 30 septembrie este următorul:

29 septembrie, orele 19.00 – 20.00

Blue Noise

Formație a capella, alcătuită din 6 voci pline de emoție. Se intitulează „laboratorul de voci” și amestecă stilul a cappella cu beatbox, diverse ritmuri de blues, pop sau jazzul anilor ‘50- ‘60.

Cele șase voci „Blue Noise” au o pregătire artistică serioasă, o parte dintre ei fiind și cei care au pus bazele genului a cappella în România. Au susținut peste 120 de concerte, în țară și în festivaluri internaționale de jazz.

 

30 septembrie, orele 19.00 – 20.00

Orchestra Simfonică București va încheia “Festivalul SalutCULTURA!” cu un concert de excepție, așa cum și-a obișnuit publicul.

Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică București este un ansamblu muzical românesc de prim rang. Din dorinţa de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică Bucureşti a dezvoltat concepte muzicale originale și novatoare, transpuse pe scena stagiunii anuale Salut CULTURA!

Misiunea Orchestrei Simfonice Bucureşti este promovarea excelenţei în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert.

În calitate de Ambasador Cultural al României, Orchestra Simfonică București a fost prima instituție de gen din România care a fost invitată să facă un turneu în America Latină, unde a concertat în 7 dintre cele mai importante săli de spectacol de pe acest continent. În 2017, datorită succesului înregistrat, Orchestra a fost reinvitată în America de Sud.

Sub bagheta dirijorului austriac de origine chineză, Jin Wang, Orchestra Simfonică București a susținut 20 de concerte în cadrul primului său turneu în Republica Populară Chineză, devenind astfel prima orchestră simfonică din România care a concertat după 1990 în Shanghai, Najing, Hangzhou și alte orașe importante.

Intrarea este liberă.

Pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului, polițiștii locali ai Sectorului 6 vor lua măsuri specifice de siguranţă publică în zonele adiacente locului de desfăşurare faţă de persoanele care, prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de ordine publică.

 

 


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑