banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on mai 21st, 2015 | by

0

Orchestra Simfonică Bucureşti în şcolile din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, Inspectoratul Şcolar al Sectorului 6 şi Orchestra Simfonică Bucureşti a introdus lumea fascinantă a muzicii şi a spectacolului interactiv în unităţile de învăţământ din sector.

Astfel, proiectul “Salut CULTURA!” poposeşte vineri, 22 mai, la Şcoala Gimnazială  nr.142, începând cu orele 10.00 unde copiii vor participa la workshop-urile Sympho Kids care cuprind: descrierea  orchestrei şi a instrumentelor, prezentarea dirijorului şi a rolului său, descrierea tehnicilor specifice interpretării, prezentarea tematică a lucrării „Anotimpurile”, de Antonio Vivaldi, etc.

Copiii nu au doar ocazia de a asculta o orchestră profesionistă, ci şi de a afla care sunt rolurile instrumentiştilor, le sunt prezentate noţiuni de teorie muzicală, istoria muzicii, precum şi video-proiecţii din Cremona, oraşul unde s-au născut cei mai de seamă lutieri, precum Stradivarius, Amati sau Guarnieri si Venetia, oraşul unde a fost atestată pentru prima dată o orchestră.

Pentru a atrage interesul copiilor pentru muzică prin stimularea curiozităţii toate prezentările vor fi susţinute în costume specifice perioade prezentate.

Concertele sunt de tip educativ-interactiv şi sunt adresate copiilor din clasele a III-a şi a IV -a. Astfel, educaţia prin muzică devine în mod cert atractivă şi pentru micii spectatori.Cu răbdare şi perseverenţă, proiectul Salut CULTURA! dezvoltă valorile muzicale fundamentale care caracterizează societăţile evoluate.

Tags:


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑