banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Comunicate

Published on august 14th, 2018 | by ccesector6

0

Orchestra Simfonică București continuă stagiunea SalutCULTURA! cu un nou concert – “Ucenicul Vrăjitor

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă și în luna august proiectul SalutCULTURA!, alături de Orchestra Simfonică București.

Astfel, duminică, 19 august 2018, începând cu orele 19:00, Orchestra Simfonică București prezintă la Sala CinemaPRO, “Ucenicul Vrăjitor”, un eveniment de divertisment teatral şi muzical, în stil clasic. O orchestră simfonică şi un actor care joacă rolul de dirijor, instrumentist şi clown muzical în acelaşi timp sunt ingredientele care fac din acest spectacol un eveniment cultural cu impact pozitiv asupra oricărei categorii de spectatori. Personajul principal al evenimentului va fi Radu Gheorghe: “Ucenicul Vrăjitor este un spectacol ce merită să fie văzut şi trăit”.

Spectacolul va începe cu lucrarea muzicală “Ucenicul Vrăjitor” a lui Paul Dukas, interpretată de Orchestra Simfonică București, alături de dirijorul de ocazie: actorul Radu Gheorghe. Maestrul Ucenicului: Tiberiu Oprea. Aidoma personajului din poezia lui Goethe (care l-a inspirat pe compozitor), actorul foloseşte nelegitim bagheta de dirijor ca pe o baghetă magică, animând notele şi pornind în această aventură muzicală fără să bănuiască ce-l aşteaptă. Sunetele, la început ascultătoare, prind curaj şi pe parcurs încep să aibă personalitate, antrenând întreaga orchestră, care devine de nestăpânit. Teme muzicale celebre se succed, surprinzând atât dirijorul, cât şi spectatorii.

Situaţiile neaşteptate în care sunt implicaţi dirijorul, orchestra şi spectatorii fac din “Ucenicul Vrăjitor” un carusel cu care publicul este plimbat printr-o lume fantastică a muzicii clasice şi a umorului de bună calitate. Doar norocul sau un pact neştiut cu … Divinitatea duc, într-un sfârşit, la o armonie deplină între ucenicul vrăjitor, sunete şi instrumentişti, în aşa fel încât totul să se termine cu bine.

Spectatorii vor constata, într-un final, că au asistat la un concert-spectacol de divertisment foarte elaborat, în care muzica şi teatrul, în egală măsură, au reuşit să creeze iluzia unei lumi mai bune şi mai frumoase, pe care nu ai mai vrea să o părăseşti.

Concertul este cel de-al șaptelea spectacol din cadrul stagiunii SalutCULTURA!, susținut de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6. Ediția din acest an omagiază Centenarul Marii Uniri de la 1918.

 

Albume pentru cetățeni

Pentru a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor care și-au manifestat interesul pentru evenimentele organizate de Centrul Cultural European Sector 6, dar și pentru cei care vor să descarce pozele de la evenimentele la care au participat, punem la dispoziție două modalități de a intra în posesia fotografiilor – FaceBook și GooglePhotos.
Linkurile cu albume le puteți găsi la comunicatele de presă care anunță începerea fiecărui eveniment, și care sunt publicate pe site-ul Centrului Cultural European Sector 6 – ccesector6.ro.
În cazul în care aveți sugestii legate de conținutul albumelor vă rugăm să ne contactați în privat.

FaceBook – Stagiunea #SalutCULTURA – ”Ucenicul Vrăjitor”

GooglePhotos – Stagiunea #SalutCULTURA – ”Ucenicul Vrăjitor”

Vă așteptăm cu drag și la următoarele evenimente!


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑