banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on iunie 15th, 2010 | by ccesector6

0

MUSIQUARIUM

KLASIKVM Quartet este unul dintre cele mai vechi si experimentate quartete in muzica clasica si de divertisment din Romania si este alcatuit din membrii  orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu. Initiator in Romania al curentului pentru adaptarea repertoriului universal standard jazz, samba, bossa nova si tango pentru formula clasica de quartet de coarde, ulterior quartet cu flaut, KLASIKVM Quartet a interpretat incepand cu 1997, primele aranjamente pentru quartet de coarde ale acestor stiluri de muzica in concerte, recitaluri si turnee nationale si internationale.

Un eveniment prezentat de Centrul Cultural European Sector 6, concertul MUSIQUARIUM a lansat un nou concept in Romania prin distributia instrumentala „string combo”, formula aparuta in premiera pe scenele din USA. Pe langa componenta clasica de quartet, se adauga sectia ritmica, prezenta in orice formatie de jazz, compusa din pian/keyboards, percutie/tobe si, in cazul concertului MUSIQUARIUM, solisti vocali.

KLASIKVM Quartet si-a asumat rolul de locomotiva in abordarea acestui concept si a demonstrat prin concertul MUSIQUARIUM, frumusetea muzicii jazz si a ritmurilor sud-americane braziliene si argentiniene prin aranjamente originale ale unui repertoriu variat, acceptat si apreciat in intreaga lume, destinat publicului fara limita de varsta.

Tags:


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑