banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on aprilie 22nd, 2019 | by ccesector6

0

“Lumina Divină în baletele rusești”, la CinemaPRO

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă în luna aprilie seria evenimentelor culturale, cu un nou concert din cadrul stagiunii “SalutCULTURA!”.

Lumina Divină în baletele rusești va avea loc marți, 23 aprilie, de la orele 19:00, și va fi un concert ce va purta publicul pe aripile muzicii rusești. Iubitorii de gen vor asculta selecțiuni muzicale din celebrele balete a căror muzică a fost scrisă de doi mari titani ai muzicii rusești: Piotr Ilici Tchaikovsky și Aram Hatschaturjan.

Invitatul special al Orchestrei Simfonice București va fi dirijorul Florin Totan. Împreună vor interpreta selecțiuni din Lacul Lebedelor, Frumoasa din Pădurea Adormită, Evgheni Oneghin, Spărgătorul de Nuci, Spartacus și Gayaneh.

Născut la București, în anul 1955, într-o familie de muzicieni – tatăl său fiind un important compozitor, dirijor și profesor – Florin Totan își începe parcursul muzical cu studiul contrabasului, câștigând numeroase concursuri naționale. Își definitivează studiul instrumentului ca absolvent al Universității Naționale de Muzică București. Între anii 1980-1984 studiază dirijatul cu eminentul profesor Constantin Bugeanu, o mare autoritate a școlii dirijorale românești. Cel mai important moment al carierei sale a fost marcat de întâlnirea cu Sergiu Celibidache, cu care a studiat între anii 1982-1990 la München și Mainz. În vara anului 1983, a studiat la Academia Muzicală Chigiana din Siena, Italia, sub tutela prestigiosului Franco Ferarra. A urmat, de asemenea, cursuri de măiestrie cu Richard Schumacher, la Berlin în anii 1990 și 1991. Florin Totan a câștigat două competiții internaționale de dirijat la Murzzuschlag, Austria – 1990 și Berlin, Germania – 1991.

Centrul Cultural European Sector 6 pune la dispoziția locuitorilor Sectorului 6 invitații pentru fiecare reprezentație din cadrul Stagiunii SalutCULTURA!. Cetățenii din Sectorul 6 care doresc sa participe la eveniment pot solicita invitații pentru 2 persoane, în limita locurilor disponibile. Acestea se pot ridica de la sediul Centrului Cultural European Sector 6 în urma unei programări la numărul de telefon 021 433.00.68.

Albume
foto pentru cetățeni!

Pentru a
veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor care și-au manifestat interesul
pentru evenimentele organizate de Centrul Cultural European Sector 6, dar și
pentru cei care vor să descarce pozele de la evenimentele la care au
participat, punem la dispoziție două modalități de a intra în posesia
fotografiilor – FaceBook și GooglePhotos.

Linkurile cu albume le puteți găsi la comunicatele de presă care anunță
începerea fiecărui eveniment, și care sunt publicate pe site-ul Centrului
Cultural European Sector 6 – ccesector6.ro.

În cazul în care aveți sugestii legate de conținutul albumelor vă rugăm să ne contactați în privat.

FaceBook – Stagiunea #SalutCULTURA! – “Lumina Divină”

GooglePhotos – Stagiunea #SalutCULTURA! – “Lumina Divină”


așteptăm cu drag și la următoarele evenimente!


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑