banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on aprilie 30th, 2009 | by ccesector6

0

Kenny G in concert

Stilul muzical al lui Kenny G (Kenny Gorelick) a fost descris ca fiind catifelat, sentimental, melodic si romantic. Marca sa de jazz/ritm, blues/pop si funk il plaseaza intr-o stratosfera rarefiata de artisti.

Kenny G a avut momentul sau de glorie intr-o noapte cand avea 10 ani, urmarind un cantaret la saxofon in show-ul lui Ed Sullivan. Au fost multe momente de glorie de atunci printre care amintim: a fost numit de revista Billboard „Artistul de jazz al deceniului”, a fost numit instrumentist de top in Downbeat si in sondajele revistei Rolling Stone, a cantat la Conventia Democratilor din 1996, castigator al unui premiu  Grammy in 1993 pentru „Forever In Love”, castigator al premiului „American Music” pentru „Artistul Contemporan favorit”, a fost numit de Industria Inregistrarilor din America cap de lista al Top-ului celor mai buni 25 de artisti ai tuturor timpurilor-fara a mentiona faptul ca cele opt albume ale sale s-au vandut in mai mult de 36 de milioane de copii.

Kenny G a spus: „Inspiratia imi vine din diferite locuri si in momente neasteptate. Aceasta este frumusetea creativitatii. Simt ca experimentand este singura modalitate de a trai”.

Dupa ce mama sa i-a inchiriat primul saxofon, Kenny a cantat in formatia scolii. Educatia sa muzicala a constat in a exersa singur acasa dupa inregistrari (cele mai multe ale lui Grover Washington J.R) incercand sa simuleze sunete pe care le auzea. Managerul formatiei sale din liceu i-a facut rost de prima sa slujba de saxofonist in show – ul lui Barry White in orasul sau natal, Seattle. Kenny avea doar 17 ani.

La 22 de ani Kenny Gorelick s-a integrat in formatia lui Jeff Lorber, plecand in turneu pentru prima data. In timpul acestui turneu directorul casei de productie „Artista” Clive Davis l-a vazut pe Kenny cantand. Acesta a venit cu ideea unui album solo Kenny Gorelick. Albumul sau de debut „Kenny G”  a fost inregistrat in 1982. Urmatoarele doua albume „G-Force” si „Gravity” au fost facute in colaborare cu producatorii Kashif si Wayne Braithwaite. „Am invatat foarte multe despre realizarea unui album, scrierea pieselor si ce
muzica ma reprezinta cel mai bine”.

Kenny G si-a incununat cariera cu sunete de saxofon distinctive, cu premii Grammy, Billboard, albumul numarul 1, single-ul numarul 1 si turnee vandute. Realizarile sale sunt impresionante pentru orice artist, multe dintre acestea nefiind realizate de alti colegi de ai sai.

Tocmai din aceasta cauza Centrul Cultural European Sector 6 nu putea sta departe de numele unui asemenea mare artist. Ca partener al evenimentului muzical numarul unu de acest gen, Centrul Cultural European Sector 6 isi inscrie brand – ul pe tronsonul „best musicians” de calibru mondial.
Suntem intotdeauna alaturi de marile evenimente ce scriu istorie pentru iubitorii de muzica si nu numai.

Tags:


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑