banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on august 30th, 2010 | by ccesector6

0

HARABABURA – Revista culturala de Atitudine socio-politica si Umor international

Umorul este o caracteristica a conditiei umane. Iar umorul romanesc  este prin esenta  incurajator si vital. El pune  omul fata in fata cu propriile lui tare, demascandu-le si razand de ele, incercand prin aceasta sa le corecteze. Prin el, romanul manifesta o robustete de spirit nedoborata de greutatile vietii.

El a invatat ca greutatile nu sunt mai tari ca forta lui vitala, ca forta omului in general, ca tristetea rasare dintr-o nerabdare si disperare care inseamna abdicarea de la speranta in frumos, bine si adevar. Umorul a fost o forma de lupta si un sentiment de superioritate a poporului nostru fata de greutati. Dar umorul de buna calitate care nu are nicio legatura cu bascalia, este tot mai rar astazi.

De aceea, el trebuie promovat si incurajat, lucru pe care Centrul Cultural European Sector 6, l-a facut in perioada mai – august 2010, prin sustinerea parteneriatului cu revista culturala „Harababura” – Revista culturala de Atitudine socio-politica si Umor International, a carei presedinte fondator este Geo Saizescu.


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑