banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Comunicate

Published on aprilie 16th, 2018 | by ccesector6

0

“Handbal în Sectorul 6 – Salt spre performanță”

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 şi Administraţia Școlilor Sector 6, sprijină proiectul sportiv “Handbal în Sectorul 6 – Salt spre performanță”, demarat de Clubul Sportiv Fortuna. Meciurile de handbal se desfășoară în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 – 13.00, în sala de sport a Liceului “Antim Ivireanu” sau în sălile de sport ale echipelor adversare, din  județul Ilfov și București.

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, micii handbaliști au avut o vizită neașteptată: primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a fost prezent la antrenamente, interesat de modul în care cei mici evoluează pe teren.

“Susțin stilul de viață sănătos și, implicit, practicarea sportului încă de la vârste fragede. Sunt impresionat de tot ceea ce au realizat acești copii și îi felicit din toată inima, atât pe ei, cât și pe părinți pentru că îi încurajează și îi îndrumă către proiectele organizate de către Primăria Sectorului 6. Îi invit pe toți copiii să participe la programe sportive, iar din toamnă, la handbal, sper să avem chiar de trei ori mai mulți înscriși. Sectorul 6 are tradiție în sport, de aici a pornit campioana Cristina Neagu, la fel și sportivul Nana Falemi cu care organizăm Cupa Intercartiere la fotbal. Mă gândesc serios să organizăm Cupa Intercartiere la handbal”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Handbal în Sectorul 6 – Salt spre performanță” promovează sportul ca factor de dezvoltare, menținere și îmbunătățire a sănătății și condiției fizice, ca posibilitate de integrare socială a fiecărui copil prin exercițiul fizic practicat și al autodisciplinei. Proiectulînceput în luna octombrie 2017, are înscriși peste 120 de copii, urmând ca până la sfârșitul proiectului să se ajungă la peste 300 copii implicați în activități sportive și competiții.
Copiii provin din școli de pe raza Sectorului 6, iar unitățile de învățământ unde aceștia se antrenează sunt: Liceul Tehnologic ”Sf. Antim Ivireanu”, Școala Gimnazială nr. 157 ”Ion Dumitriu”, Școala Gimnazială nr. 310 ”Regele Mihai I” și Școala Gimnazială ”Adrian Păunescu”. Copiii practică handbalul pe două niveluri – începători și avansați, și beneficiază de antrenamente și materiale sportive gratuite, fiind antrenați în prezent de profesorul Maria Covaci și antrenorii Carmen Covaci și Alina Socai.
În cadrul aceluiași proiect, în perioada vacanței de iarnă, au fost organizate meciuri amicale de pregătire cu copii, iar începând cu luna ianuarie, patru echipe de handbaliști (fete și băieți) din Sectorul 6 au fost înscrise în Campionatul Municipal de Handbal 2017-2018. Un număr de 50 de sportivi înscriși în proiectul “Handbal în Sectorul 6 – SALT SPRE PERFORMANȚĂ”au plecat, în perioada vacanței de Paște 2018, în primul cantonament de pregătire. Micii sportivi se pregătesc și de un al doilea cantonament ce va avea loc în perioada vacanței de vară, dar și de o competiție de handbal în Sectorul 6, la care vor participa copii – juniori și minihandbaliști din cadrul Proiectului, precum și echipe din București sau alte regiuni.
Jocurile se vor desfășura în sălile de sport din Sectorul 6, cu sprijinul Administrației Școlilor, iar organizarea corespunzătoare – voluntari, arbitrii și asistență medicală – va fi asigurată de Clubul Sportiv Fortuna.
 


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑