banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on decembrie 16th, 2008 | by ccesector6

0

Gala Vieneza

Pe 16 decembrie, ora 20.00, intr-un edificiu reprezentativ al culturii romanesti Centrul Cultural European Sector 6 a realizat in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti un spectacol de inalta tinuta, asteptat deopotriva de melomani si de publicul larg, dornic de muzica buna si balet: Gala Vieneza 2008. Reuniti sub numele „Spirit of Vienna Ensemble”, muzicieni de prima marime aduc in Romania un program extraordinar de gala. Maestrii instrumentisti, condusi de carismaticul Udo Zwoelfer, fost prim concert maestru al orchestrei Volksoper, sunt secondati de balerini de la Volksoper si de doi renumiti solisti de opera.
Soprana Judith Halasz si baritonul Andreas Jankowitsch au interpretat arii si duete celebre, intr-un program creat special pentru publicul roman, avid de muzica lui Mozart, Haydn, Ziehrer, Lehar si, desigur, Johann Strauss. Violonistul Udo Zwoelfer a moderat totul cu profesionalism si cu sarmul sau tipic vienez.

Frumoasa si talentata soprana Judith Halasz este o mai veche cunostinta a romanilor, ea cantand pe scena Salii Palatului si acum doi ani, impreuna cu Johann Stauss Ensemble. Rasfatata a publicului din intreaga lume – a concertat in Canada, Japonia, Germania, Finlanda etc. – Halasz a facut parte intre anii 2001-2003 din ansamblul Operei de Stat din Viena, interpretand magistral roluri din opere si operete ce i-au fost incredintate. Partenerul sau de gala este Andreas Jankowitsch, El si-a inceput cariera inca din copilarie, fiind pentru o perioada buna de timp solist al Vienna Boys Choir. intre timp vocea sa a dat viata unor personaje celebre din opere de Mozart, Beethoven, Ravel, Strauss, Puccini si l-a purtat pe artist pe marile scene ale lumii.

O seara n-ar fi fost perfecta fara balet. Erika Kovacova si Vladimir Snizek, balerini foarte apreciati, proveniti din fosta Cehoslovacie, o vor acompania pe italianca Raffaela Pegani, una dintre cele mai titrate balerine de la Viena la ora actuala. Rafaella a fost una dintre putinele candidate admise cu bursa la prestigioasa scoala de balet condusa de Marinel Stefanescu si Liliana Cosi in Italia. Pegani a efectuat numeroase turnee impreuna cu Vienna Volksoper este invitata de onoare in show-uri ale Televiziunii de Stat din Austria si isi mai gaseste putin timp sa predea arta dansului la Performing Arts Studio in Vienna.

Totodata data de 16 decembrie a insemnat deschiderea oficiala a Centrului Cultural European Sector 6 unde domnul Primarul Sectorului 6 a deschis evenimentul artistic reamintind ca arta a fost,este si va fi in trend-ul unei civilizatii si unui popor.

Tags:


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑