banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on octombrie 31st, 2010 | by ccesector6

0

Festivalul SoNoRo 2010 – „Un ballo in maschera”

Luna noiembrie aduce in prim planul evenimentelor culturale din Romania cea de-a V-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo. Desfasurat in perioada 31 octombrie – 14 noiembrie 2010, programul Festivalului include concerte in locatii emblematice ale Bucurestiului, Clujului si Iasiului. Noua concerte sunt programate la Bucuresti, unul la Iasi, si patru la Cluj. Deschiderea va avea loc duminica, 31 octombrie 2010, in „Sala Unirii” a Palatului Cotroceni din Bucuresti.

Mai mult de 30 de artisti de cel mai inalt nivel international vor sustine 14 concerte in 13 spatii special amenajate pentru a reflecta grija pentru detaliu si bucuria de a fi impreuna – amprente definitorii pentru spiritul muzicii de camera.

Pentru prima oara in istoria Festivalului, editia din acest an are un titlu. „Un Ballo in maschera” sau „Un bal mascat” este numele ales pentru a reflecta accentele dominante ale programului Festivalului, repertoriul si evenimentele conexe ale acestuia trimitand catre motivul mastilor, al balului si al carnavalului. In plus, pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la nasterea lui Frederic Chopin si a lui Robert Schumann, creatia muzicala a celor doi compozitori ocupa un loc central in programul Festivalului. Nota distinctiva a editiei din acest an va putea fi regasita atat in dubla expozitie de fotografie semnata de Hiroshi Watanabe si de Dragos Lumpan, cat si in proiectiile video si de film pe care Festivalul SoNoRo le va oferi publicului. Filmul documentar „Chopin reloaded” in regia lui Krzysztof Dzieciolowski (Polonia, 2010) va fi prezentat in premiera, in parteneriat cu TIFF – Festivalul International de Film Transilvania.

„2010 este un an important pentru SoNoRo. La inceputul anului, festivalul a adus un plus de prestigiu Romaniei, debutand la New York si Londra in celebrele Carnegie Hall si Wigmore Hall. In noiembrie, SoNoRo revine in Romania pentru a sarbatori „in maschera” 5 ani de existenta, fiind mai dinamic si mai creativ ca niciodata. Editia din acest an reprezinta necesara proba de maturitate a unui festival care a readus Romania pe harta interntionala a muzicii de camera. De aceea, ramanand fidel atentiei pentru detaliu si cultivand atmosfera efervescenta specifice editiilor sale precedente, SoNoRo 2010 se pregateste sa probeze credinta ca pasiunea, creativitatea si disciplina reprezinta ingredientele sine qua non ale unui eveniment cultural asezat sub semnul excelentei. Prin intermediul muzicii de camera si al artelor vizuale, SoNoRo isi va introduce publicul in lumea plina de imaginatie si mister a mastilor si a carnavalului. 2010 va fi cea mai buna editie SoNoRo de pana acum!” – Razvan Popovici, violist si director al Festivalului SoNoRo.

Printre artistii care vor urca pe scenele festivalului se numara: Diana Ketler, Konstantin Lifschitz, Florian Mitrea (pian), Alina Pogostkina, Corinne Chapelle, Daria Zappa si Alexander Sitkovetsky (vioara), Cristian Nas, Sergey Malov si Razvan Popovici (viola), Julian Arp, David Cohen, Bernhard Naoki Hedenborg si Erich Oskar Hatter (violoncel), Nabil Shehata (contrabas), Juliette Hurel (flaut), Reto Bieri (clarinet), Nicholas Daniels (oboi), Rui Lopes (fagot), Olivier Darbellay (corn), Marcelo Nisinman (bandoneon), Cristian Balea (percutie), Andu Dumitrescu (VJ), Luiza Zan (voce) si Marius Manole (narator).

Concertele vor avea loc in Palatul Cotroceni, Palatul Cercului Militar National, Palatul Bragadiru, Ateneul Roman, ARCUB si Muzeul George Enescu (Bucuresti), Biblioteca Mihai Eminescu (Iasi), Biserica Reformata Calvina, Universitatea Babes Bolyai, Turnul Croitorilor si Club Diesel (Cluj).

Parteneri: Administratia Prezidentiala, Centrul Cultural European Sector 6 Bucuresti, Transilvania International Film Festival, BMW, Mouton Cadet, Nespresso, Mees Chocolates, Boutique du Pain, Senia Music, Gavrila & Asociatii, Bortun•Olteanu, Avantgarde, Touch Media, News Outdoor Romania, Universal Solution, Filarmonica „George Enescu”, Cercul Militar National, Muzeul National de Arta al Romaniei, Palatul Bragadiru, Muzeul National George Enescu, Muzeul Taranului Roman, Silver Concept, Sonoro Records.

Tags: , , , ,


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑