banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on decembrie 2nd, 2019 | by ccesector6

0

Festivalul ”Poveste de Crăciun”, ediția a IV-a

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, sprijină a IV-a ediție a Festivalului “Poveste De Crăciun” ce are loc între 29 noiembrie 2019 și 15 ianuarie 2020.

Evenimentul este organizat de Opera Comică pentru Copii și a cunoscut o evoluție spectaculoasă începând cu anul 2016, când singura atracție a acestuia o reprezenta patinoarul dedicat exclusiv copiilor. Atracțiile s-au înmulțit, odată cu interesul spectatorilor pentru Festivalul “Poveste De Crăciun”.

“Decembrie înseamnă pentru toți copiii luna cadourilor, a surprizelor și a vacanței. Tocmai de aceea, le-am pregătit împreună cu Primăria Sectorului 6, un eveniment dedicat poveștilor de iarnă, cu activități care durează 7 weekenduri! Fie că vă atrage sala de spectacol sau minunile din Târgul “Poveste de Crăciun” găsiți cu siguranță ceva de savurat – în aer liber sau în interior”, a declarat Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.

Cei care vor participa la Festivalul “Poveste de Crăciun” în 2019 vor intra într-un spațiu de poveste în care își vor putea petrece timpul liber într-un cadru potrivit sărbătorilor de iarnă. Printre atracții se numără: patinoarul copiilor, scena colindătorilor, zona dedicată Nașterii Domnului (grup statuar), sania lui Moș Crăciun cu 4 reni în mărime naturală, Bradul de Crăciun cu căsuța Moșului în interiorul acestuia. Atracțiile de anul acesta au caracter de unicitate la nivelul întregii Capitale, iar spațiul de  desfășurare al evenimentului se întinde pe o suprafață de 6000 mp, interior și exterior.

Cei care vor prefera spectacolele Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești 16, Sector 6) vor avea de ales din cele 35 de reprezentații pregătite pentru cei mici, iar cei ce vor să participe la târg o vor putea face în timpul weekendului, vineri (17.00 – 21.00), sâmbătă și duminică (10.00 – 21.00).

Printre atracțiile din cadrul Festivalului Poveste de Crăciun 2019:

Între 6 și 16 decembrie vor avea loc 15 reprezentații de balet din spectacolul ”Spărgătorul de Nuci” – Cel mai important balet care celebrează sărbătorile de iarnă, de P.I. Ceaikovski.

Casa lui Moș Crăciun – Salonul Mozart se va transforma în laboratorul de cadouri al lui Moș Crăciun. Aici, cei mici vor putea găsi o expoziție de diorame, vor putea participa la campania caritabilă Scrisoarea către Moșul, la ateliere de pictură și îl vor vedea pe Moș și tronul său. Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă până pe 24 decembrie.

Derdelușul OCC – Un derdeluș de peste 150 mp, cu o diferență de nivel de 3 m și o lungime a pistelor (două) de 13 m, va sta la dispoziția copiilor pe tot parcursul festivalului, într-un cadru forestier de iarnă și cu atracții adiacente  specifice (bar de băuturi calde, muzicanți, luminițe). Derdelușul va fi deschis pe toată perioada desfășurării evenimentului.

Copacul cu colindători – Căsuța din copac a Operei Comice pentru Copii va răsuna în colindele unei formații de Moși Crăciuni suflători. Decorul specific în care această formație va fi încadrată este dublat de scena Nașterii Domnului, un grup statuar specific perioade, compus din  persoanjele biblice (Iisus, Maria, Moise, Magii, animalele din jurul ieslei). Cei care vor să asculte colinde o vor putea face între  29 noiembrie și 2 decembrie.

Târgul de Crăciun – Festivalul Poveste de Crăciun pune la dispoziția publicului un târg de iarnă cu peste 25 de expozanți (manufactură, produse de Crăciun, food-court), unic în zona Sectorului 6 – Cartierul Giulești. Zona va fi decorată în stilul unei piețe bavareze și va cuprinde și un magazin al brazilor (Magazinul OCC), în cadrul căruia organizatorii propun 20 de stiluri diferite pentru împodobirea bradului de Crăciun (bradul globurilor de sticlă, bradul personajelor OCC, bradul obiectelor de lut, bradul nasturilor, bradul de ciocolată etc.) Târgul este deschis din 29 noiembrie până pe 29 decembrie 2019.

Caruselul jucăriilor – Simbolul cel mai remarcabil al târgurilor de Crăciun va fi prezent și în cadrul Festivalului Poveste de Crăciun. Un carusel cu o capacitate de 37 de persoane, decorat specific, va sta la dispoziția copiilor pe tot parcursul festivalului.

Scena Festivalului – Partener strategic al Operei Comice pentru Copii, Programul Național Cantus Mundi inițiat de Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin, va aduce în cadrul festivalului peste 2000 de coriști care îi vor colinda pe bucureșteni.

Pentru a încuraja obiceiul colindului, va fi organizată și o competiție a colindătorilor, în urma căreia echipa câștigătoare va pleca într-o excursie la Disneyland Paris.

Sunetul muzicii – Festivalul Poveste de Crăciun se va închide cu 3 reprezentații de gală ale celebrului musical ”Sunetul Muzicii”, în regia lui Răzvan Mazilu. Spectacolul este foarte apreciat de publicul bucureștean, atât pentru jocul artistic inedit și comic, cât și pentru tehnologia avansată folosită în scenografia sa. Reprezentațiile vor avea loc pe 27, 28 și 29 decembrie 2019.

Tags: ,


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑