banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on iunie 4th, 2010 | by ccesector6

0

Festivalul National de Teatru pentru Elevi „George Constantin”

George Constantin, unul dintre cei mai mari actori romani de teatru si film, un actor cu o forta extraordinara, cu un joc perfect ce omagia armonia si muzicalitatea, un actor imens ce a intruchipat sute de personaje de diverse facturi, cu aceeasi maiestrie si profesionalism, merita fara indoiala un Festival de teatru dedicat memoriei sale. Festivalul National de Teatru pentru elevi „George Constantin” s-a aflat la editia a XII a, in acest an si a adunat cei mai talentati tineri actori ai spatiului liceal romanesc. Timp de trei zile, in perioada 4-6 iunie 2010, zeci de elevi au urcat pe scena Teatrului Bulandra, interpretand  piese de William Shakespeare, Eugen Ionescu, Marin Sorescu, Moliere, Bulgakov, Caragiale, Gogol. Din juriu au facut parte  actori cu experienta, cunoscuti de publicul iubitor de teatru: Emil Hossu, Claudiu Bleont, Catrinel Dumitrescu, Mihai Constantin. Programul a fost alcatuit pe categorii de varsta si genuri dramatice: piesa de teatru, monolog, sceneta avand doua sectiuni – creatie si interpretare. Duminica, 6 iunie s-a desfasurat Festivitatea de Premiere.

S-au acordat premii pentru sectiunea interpretare astfel: pentru cel mai bun spectacol, regie, rol principal si secundar (feminin si masculin), costume si decoruri, marele premiu „George Constantin”, premiu pentru monolog. La sectiunea creatie au fost distinsi  pentru cel mai bun spectacol, regie, rol principal si secundar (feminin si masculin), premiu pentru monolog si originalitate. Evenimentul s-a bucurat de un mare succes in randul publicului prezent in numar mare la toate spectacolele de teatru sustinute.

Tags: ,


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑