banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on mai 22nd, 2010 | by ccesector6

0

Festivalul National de Arte pentru Liceeni – LicArt editia a 9-a

In zilele de 22 si 23 mai a avut loc in Bucuresti Marea Finala Festivalului National de Arte pentru Liceeni – LicArt, editia a 9-a, eveniment organizat de Societatea pentru Cultura, Oameni si Prietenie si Clubul „Noua ne pasa!” in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Centrul Cultural European Sector 6.

Prezent de 9 ani in viata liceenilor din Romania, LicArt a fost gandit in primul rand ca un spatiu de comunicare, un loc in care tinerii talentati si dornici de mai mult se pot intersecta, exprimandu-se prin arta, descoperindu-si totodata nevoia de a evolua uman impreuna. In 9 ani LicArt s-a impus  atat prin participarea numeroasa (anul acesta s-au inscris peste 2000 de elevi – 690 la sectiunea poezie, 1022 la fotografie si 300 in trupele de teatru) cat si prin anvergura, ca cel mai mare festival-concurs de gen adresat liceenilor. Au fost prezenti la Finala LicArt 100 de nominalizati din Bucuresti si din tara, care s-au putut bucura de 2 zile deosebite, special dedicate lor, de teatru, muzica, poezie si fotografie.

Prima zi a Finalei a inceput pentru nominalizatii la sectiunea poezie cu o vizita la Muzeul Literaturii Romane, unde i-au putut intalni si intr-un „alt fel” pe scriitorii romani prin fotografii, manuscrise, editii vechi de carte, inregistrari video si audio. Nominalizatii la fotografie au participat la un work-shop interactiv in studioul fotografic Dynaphos, unde au avut prilejul de a fi, pe rand, fotografi si modele. Dupa vernisajul expozitiei ce a cuprins fotografiile nominalizate a avut loc lansarea volumului colectiv LicArt 2010 cuprinzand poeziile nominalizate si finala sectiunii teatru, unde cele 3 trupe de teatru nominalizate au evoluat pe scena in fata Marelui Juriu, format din criticul de teatru Doina Papp, regizorul Chris Simion si actorul Adrian Paduraru.

Cea de-a doua zi a fost deschisa la ora 11 cu work-shop-urile pe sectiuni (poezie, fotografie, teatru), unde invitatii (actrita Monica Ciuta, poetii Gelu Vlasin, Stoian G. Bogdan, Sorin Despot si fotograful Dinu Lazat) au stat de vorba cu nominalizatii LicArt si au realizat alaturi de ei experimente (teatrale, fotografice sau poetice, dupa caz). Finala a continuat cu ceremonia de decernare a premiilor LicArt, in cadrul careia cei prezenti au putut urmari spectacolul de teatru-gest „Flirt” sustinut de Mihai Baranga si Andreea Duta si s-au putut bucura de un concert folk cu Alina Manole. Totodata, actorul Adrian Paduraru a recitat poeziile finaliste. La eveniment au participat, in fiecare din cele 2 zile, peste 150 de spectatori.

Juriul la sectiunea poezie a fost alcatuit din criticul literar Alexandru Cistelecan si poetii Razvan Tupa si Gelu Vlasin. La fotografie, din juriu au facut parte fotografii profesionisti Dinu Lazar, Vlad Eftenie si Bogdan Panait.

Castigatorii Finalei LicArt – editia a 9-a, 2010

Sectiunea teatru

Premiul pentru cea mai buna trupa de teatru de liceeni
Trupa Alexandru Giugaru –  Colegiul National „Cuza Voda”, Husi – spectacolul „Doctor fara voie” de  Moliere

Sectiunea poezie

Premiul I
Valeriu Andrisca – Colegiul National „Grigore Moisil”, Onesti

Premiul II
Ramona Tarus – Grup Scolar „Dr. Mihai Ciuca”, Saveni

Premiul III
Maria-Patricia Birtocean – Colegiul National „Silvania”, Zalau

Sectiunea fotografie

Tematica diversa Mihai Florentin Trofin – Grup Scolar Economic-Administrativ, Piatra Neamt

Portret Razvan-Alexandru Chirila – Colegiul National „A.T.Laurian”, Botosani

Alb negru
Alexandru Chitu – Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”, Focsani

Premiul pentru fotografie populara
Beatrice Manolache – Colegiul National „Roman Voda”, Roman


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑