banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on aprilie 24th, 2009 | by ccesector6

0

Festivalul Liceenilor

Cea de-a V-a editie a Festivalului Liceenilor s-a incheiat, duminica seara, cu Gala Laureatilor, unde cei mai buni liceeni au fost rasplatiti cu premii pe masura reprezentatiilor din cele trei seri de spectacole de catre Centrul Cultural European Sector 6 .Festivalul Liceenilor a debutat in urma cu patru ani, sub sloganul „Primavara tinerelor sperante”. Elevi ai liceelor Sectorului 6, au ridicat sala in picioare cu reprezentatiile demne de marile scene ale tarii in cele trei zile ale Festivalului Liceenilor.

Prima zi a festivalului, vineri, a adunat pe scena, la Sectiunea Dramaturgie, 11 trupe de actori, poeti si dramaturgi care si-au demonstrat talentul la poezie, teatru si proza. Au castigat cei mai buni. Locul I a fost luat de liceenii de la „Eugen Lovinescu” care au pus in scena „Medeea”. Locul II a fost castigat de „Gheorghe Asachi” cu reprezentatia „Dor de Eminescu”, iar locul III a revenit piesei „Titanic Vals” si liceului „Mircea Eliade”. Cele trei mentiuni la Sectiunea Dramaturgie au fost luate de Liceele „Tudor Vladimirescu” cu „Gaitele”, „Costin C. Kiritescu” cu „Bogdan Dragos” si „Elena Cuza” cu „Amphytruo in direct”.

Sambata, in cea de-a doua zi a Festivalului Liceenilor, la Sectiunea Dans, au participat 8 licee. La Casa de Cultura a Studentilor „Grigore Preoteasa” au dansat cele mai bune trupe si cei mai buni dansatori din liceele din sectorul 6. Opt licee s-au „batut” in ritm de muzica pentru marele premiu al serii de Dans. Pe locul I au urcat cei de la „Grigore Moisil”, pe locul II liceenii de la „Petru Maior”, iar pe locul III trupa Just Dance de la liceul „Gheorghe Asachi”. Mentiunile au fost luate de liceele „Gheorghe Airinei”, „Marin Preda” si „Costin C. Kiritescu”.

Duminica, in ultima zi a Festivalului Liceenilor a avut loc Sectiunea Muzica, dar si Gala Laureatilor. Liceenii din opt licee au interpretat pe scena melodii cunoscute, au dansat si au castigat cei mai buni dintre ei. Locul I la Sectiunea Muzica a fost castigat de Alina Breazu de la liceul „Elena Cuza”. Laura Radu, de la liceul „Tudor Vladimirescu” a luat locul II, iar „Grigore Moisil” a plecat acasa cu locul III. Mentiunile au fost luate de acordeonistul de la „Petre Poni”, de Nidia Moculescu de la „Marin Preda” si de Catalin Bauman tot de la „Petre Poni”.

Tags:


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑