banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on octombrie 12th, 2008 | by ccesector6

0

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti al carui partener suntem, s-a desfasurat in perioada 12-19 octombrie 2008, in mai multe locatii distincte (Ateneul Roman, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Palatul Sutu, Centrul Cultural Maghiar, Biserica Domnita Balasa, Biserica Anglicana) propunandu-si  sa aduca muzica veche (medievala, renascentista, baroca si bizantina) in atentia participantilor.

Aflat deja la a treia editie, Festivalul este primul si singurul de acest gen organizat in Bucuresti. Prezenta a numeroase formatii de muzica veche din spatiul balcanic sau din Orientul apropiat ii confera o personalitate aparte intre evenimentele de acelasi tip organizate in Europa.

Artistii  invitati sa concerteze in cadrul Festivalului de muzica veche sunt specializati in tehnica interpretativa a muzicii vechi intr-o maniera autentica si pe instrumente istorice sau replici ale acestora ( lauta, clavecin, orga, instrumente de suflat din perioada Renasterii muzicale si Barocului muzical : blockflote, trompeta, flauto traverso, etc). Acestia sunt : formatia Baroque Trumpet Berlin, Bourdon Trio, Dan Racoveanu, Fernanda Romila, Ansamblul Transilvania, Roxana Neacsu, Raluca Enea, Irina Nastase, Vlad Nastase si Corul „Nectarie Protopsaltuli”.

Concertele vor fi abordate intr-o maniera aparte avandu-se aici in vedere atat componenta de spectacol pe care o va dobandi fiecare dintre ele cat si componenta educativa prin intermediul careia publicul va fi familiarizat cu diverse aspecte ale epocilor respective. Se va porni astfel de la caracteristicile stilistico-interpretative ale repertoriului ajungandu-se pana la evocarea anumitor personalitati sau momente importante din istoria muzicii prezentate in cadrul anumitor concerte tematice.

In paralel cu Festivalul se va desfasura Targul de Muzica Veche Bucuresti, un eveniment ce reuneste constructori de instrumente, publicatii si edituri de specialitate, case de discuri, muzicieni, institutii, asociatii si scoli muzicale.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑