banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on octombrie 14th, 2009 | by ccesector6

0

Festivalul de muzica corala a XX a editie Larissa, Grecia

La initiativa Asociatiei Culturale „Musica Association of Larissa – Greece”, una dintre cele mai vechi si renumite asociatii de cultura din Elada, Centrul Cultural European Sector 6 a participat, in perioada 9 – 11 octombrie 2009, alaturi de Corala feminina Euterpe, la Festivalul de muzica corala a orasului Larissa, editia a XX-a.

Duminica, 11 octombrie, la Institutul Cultural al orasului Larissa, doua coruri barbatesti au sustinut un spectacol traditional grecesc, iar corala feminina Euterpe a reprezentat Romania cu un spectacol de muzica religioasa si populara. Alaturi de Corul barbatesc al orasului Larissa, Corul salariatilor Bancii Comerciale din Atena, care au reprezentat cultura Greciei, Corala feminina Euterpe a sustinut in fata unei audiente numeroase, un recital extraordinar, primit cu caldura si apreciat la cotele cele mai inalte. Corala Euterpe a primit din partea organizatorilor Festivalului o diploma de excelenta, in semn de recunostinta pentru muzica romaneasca care a electrizat publicul. In cadrul Festivalului au fost prezente multe personalitati si oficialitati locale, printre care si Primarul orasului Larissa, Constantinos Tzanakulis, care a tinut sa precizeze ca : „Prezenta Centrului Cultural European Sector 6, impreuna cu corala Euterpe, a reprezentat o surpriza placuta care face ca ceea ce inseamna cultura celor doua tari sa dainuiasca si sa reprezinte in continuare bunele relatii culturale dintre Romania si Grecia”.

Primarul orasului Larissa, Constantinos Tzanakulis, a adus cuvinte de lauda si ganduri de recunostinta la adresa primarului Sectorului 6,  pentru sustinerea culturii, care reprezinta leaganul civilizatiei lumii.

Delegatia romana a oferit primarului si viceprimarului orasului Larissa, dar si presedintelui Festivalului, medalia jubiliara si Albumul omagial dedicat atestarii si istoriei Capitalei Romaniei.

Tags: ,


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑