banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on mai 9th, 2009 | by ccesector6

0

Europa 2009 si Duminica Europeana

Parcul Drumul Taberei s-a transformat intr-un parc european, unde peste 3.000 de bucuresteni s-au distrat de Ziua Europei alaturi de artisti de seama ai tarii, precum Eusebiu Stefanescu (actor TNB), artist emerit Ion Lucian (TNB) si Rodica Mandache (artist TNB), dar si alaturi de artisti europeni. Ion Marinescu Turla i-a acompaniat pe artisti si a sustinut un recital de muzica folk.

Petrecerea a inceput la ora 18.00, cand Corul Filarmonicii George Enescu a deschis evenimentul Europa 2009 cu imnul Uniunii Europene, Oda bucuriei de Ludwig Van Beethoven. Artistii care au incantat publicul numeros sunt cunoscuti in lume pentru concertele pe care le dau sub bagheta maestrului dirijor Iosif Ion Prunner.
Victor, un tanar de clasa a 11-a pasionat de tuba, ce a castigat nenumarate premii in ciuda faptului ca instrumentul sau este vechi de peste 50 de ani, a sustinut un mini recital.

Spectacolul de sambata seara, o combinatie originala de clasic si modern, l-a adus in fata publicului pe cunoscutul interpret chitarist de muzica clasica din Italia, Luca Villani. Armoniile si caldura muzicii cantate de artist au ridicat publicul in picioare. Un tanar de 15 ani, pasionat de muzica a castigat o chitara nou nouta, cu autograful lui Luca Villani si a avut onoarea sa cante in duet cu artistul italian.

Bucharest Wind Orchestra (BWO), orchestra de suflatori si percutie dirijata de profesor Florin Ciofica a impresionat publicul interpretand pasaje din muzica de film, creatii ale unor cunoscuti compozitori, dar si muzica romaneasca. Una din surprizele serii au fost cele doua piese cantate de BWO impreuna cu formatia Bere Gratis, un proiect prezentat in premiera.

Concertul baietilor de la Bere Gratis a ridicat multimea in picioare. Bucurestenii au cantat, alaturi de Mita, cele mai cunoscute melodii din cei 10 ani de cariera Bere Gratis. Nu au lipsit artificiile care au luminat cerul la sfarsitul evenimentului european.

Duminica a fost ziua mamicilor, piticilor si bunicilor. In cea de-a doua zi in care sectorul 6 a sarbatorit Ziua Europei, „Duminica Europeana” a adunat in Parcul Drumul Taberei, inca de la ora 11.00, sute de copii care au venit sa danseze si sa cante alaturi de Grupul Do-Re-Mi si de Clubul Copiilor Sector 6. Seara europeana s-a incheiat cu un mega concert. Au urcat pe scena fetele de la Bambi, Conect-R si Fly Project.

Tags:


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑