banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Comunicate

Published on iulie 20th, 2018 | by ccesector6

0

Concert de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă în luna iulie, alături de Orchestra Simfonică București, proiectul SalutCULTURA!.
“Concertul de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică” va avea loc la Sala CinemaPRO din București, sâmbătă, 28 iulie 2018, începând cu orele 19.00.
Orchestra Simfonică București, Bucharest Music Institute și finaliștii “Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică, Ed. 2018”, sunt artizanii concertului de gală. Călătoria în lumea fascinantă a muzicii continuă, în cadrul acestui eveniment, cu atmosfera tipică unui concurs, unde publicul va respira și va trăi emoțiile participanților. Publicul va putea vota, decide și va primi chiar un premiu. Pasiunea pentru muzică și interpretarea concurenților se vor îmbina într-o armonie perfectă la care publicul este invitat să participe.

În program:
Mozart – Uvertura “Flautul Fermecat”,
Beethoven – Uvertura “Egmont”,
Brahms – Variațiuni pe o temă de Haydn”,
Tchaikovsky – Uvertura fantezie “Romeo și Julieta”,
Bruch – Concert pentru vioară nr. 1, Solist: Simina Croitoru,
Dvorak Simfonia nr. 9 “Din lumea nouă”.
Massterclass și Concurs Internațional de dirijat

Concertul din 28 iulie va închide sesiunea Massterclass-ului și a Concursului Internațional de dirijat ce are loc între 21 și 28 iulie, la București, într-una dintre locațiile cu semnificație – Liceul de muzică „Dinu Lipatti”. Masterclass-ul este susținut de Maestrul Jin Wang, The Bucharest Music Institute și Orchestra Simfonică București în perioada 22-25 iulie. Concursul Internațional de dirijat, ce are în componența juriului artiști precum Prof. Yoji Yuasa, Prof. Simeon Pironkoff și Maestrul Jin Wang, va avea loc între 26 și 28 iulie.

Participând la Masterclass, concurenții vor învăța cum să dezvolte tehnica esențială și aptitudinile adecvate și vor primi din partea Maestrului Jin Wang sprijinul necesar pentru o carieră de viitor dirijor de orchestră.

Masterclass-ul se desfășoară în limbile engleză, germană și chineză, iar premiile vor fi următoarele:

Câștigătorul Premiului I va dirija două concerte. Un concert cu Orchestra Simfonică București în sezonul 2018/2019 și un concert cu o altă orchestră românească în același sezon. Câștigătorul va primi un bonus în valoare de 2.000 euro, precum și certificate oficiale și recomandări către alte orchestre și agenți de muzică.
Câștigătorul Premiului II va dirija un concert cu o mare orchestră românească în sezonul 2018/2019. Alte bonusuri vor fi: 1.000 de euro, certificate oficiale și recomandări către alte orchestre și agenți de muzică.
Câștigătorul Premiului III va dirija concert cu o mare orchestră românească în sezonul 2018/2019. Alte bonusuri: 600 euro, certificate oficiale și recomandări către alte orchestre și agenți de muzică.
Premiile nu se opresc aici: alți 4 concurenți vor primi premiile ”Special Talent”, ”Premiul pentru public”, ”New Hope” și ”Premiul Special al Institutului de Muzică București”.

”Concertul de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică” este cel de-al șaselea spectacol din cadrul stagiunii SalutCULTURA!, susținut de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6.

Stagiunea SalutCULTURA! reprezintă primul sezon concertistic al Orchestrei Simfonice București, o serie de concerte-eveniment cu caracter lunar. Ediția 2018 omagiază Centenarul Marii Uniri de la 1918. Lucrări celebre ale compozitorilor români vor fi prezente în deschiderea programului fiecărui concert interpretat de Orchestra Simfonică București, alături de un repertoriu atent selectat.

Cetățenii din Sectorul 6 care doresc să participe la eveniment pot solicita invitații pentru 2 persoane. Acestea se pot ridica de la sediul Centrului Cultural European Sector 6 până la data de 27 iulie, orele 17.00.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑