banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on iulie 30th, 2018 | by ccesector6

0

Concert de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică

”Concertul de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică”, ce a avut loc sâmbătă, 28 iulie 2018, la CinemaPRO, a înregistrat un real succes în rândul publicului.

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, a fost partener al proiectului SalutCULTURA!, în cadrul căruia a fost organizat “Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică, ediția 2018”.

Tineri muzicieni din peste 15 ţări s-au pregătit în România pentru meseria de dirijor. La final, cei mai buni dintre ei au trecut prin patru etape de concurs, acesta fiind încheiat cu un concert de gală. O reprezentație în premieră în faţa publicului român, concertul a reprezentat finala concursului în care juriul internațional compus din șapte membri a acordat premii, iar publicul a votat cel mai talentat şi mai charismatic dirijor.

Aflat la prima ediţie, Concursul Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică a fost organizat în perioada 25-28 iulie 2018 de Asociația înființată de către Orchestra Simfonică Bucureşti și Bucharest Music Institute (BMI). Destinată dirijorilor tineri, competiția a adunat în ţara noastră 30 de participanţi din 15 țări, dintre care le menționăm pe cele mai îndepărtate: Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Taiwan, Japonia, Argentina, China și Columbia. Inedit a fost faptul că publicul român a avut ocazia unică să îi admire şi să îi voteze pe cei mai buni dintre dirijorii laureaţi ai concursului.

Aşadar, câştigătorii primei ediții a Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică – Bucharest Music Institute sunt:

  • Premiul I – Samuel Seungwon Lee, Coreea de Sud – 2.000 euro și 4 invitații de dirijat: Orchestra Simfonică București – București, Filarmonica de Stat – Arad, Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiești, Orchestra Simfonică din Bogota – Columbia;
  • Premiul II, Ex Aequo – Seung You Park – Coreea de Sud – 800 euro și o invitație de dirijat – Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiești și Georgios Balatsinos – Grecia, 800 euro și o invitație de dirijat – Filarmonica Mihail Jora – Bacău;
  • Premiul III – nu s-a acordat, suma în bani s-a redirecționat către premiul II;
  • Locul IV – Bastien Stil – Franța, o invitație de dirijat Filarmonica Oltenia – Craiova;
  • Locul V și Premiul “Tânără Speranță”: Alexandru Ilie – România și o invitație de dirijat – Filarmonica Mihail Jora – Bacău;
  • Premiul Orchestrei Simfonice București: Simon Chalk – Wales;
  • Premiul BMI/Bucharest Music Institute: David Gomez Ramirez- Spania;
  • Premiul Special: Marlon Daniel- SUA;
  • Premiul Președintelui Juriului: Haofu Chai – China;
  • Premiul Spectatorului Fidel, participant la fiecare sesiune de Masterclass și rundă de concurs: Rita Ordean, România.

”Concertul de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică” a fost cel de-al șaselea spectacol din cadrul stagiunii SalutCULTURA!, sprijinit de  Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6.

Stagiunea SalutCULTURA! reprezintă primul sezon concertistic al Orchestrei Simfonice București, o serie de concerte-eveniment cu caracter lunar. Ediția 2018 omagiază Centenarul Marii Uniri de la 1918. Lucrări celebre ale compozitorilor români vor fi prezente în deschiderea programului fiecărui concert interpretat de Orchestra Simfonică București, alături de un repertoriu atent selectat.

Cetățenii din Sectorul 6 care doresc să participe la eveniment pot solicita invitații pentru 2 persoane. Acestea se pot ridica de la sediul Centrului Cultural European Sector 6 până la data de 27 iulie, orele 17.00.

Albume pentru cetățeni

Pentru a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor care și-au manifestat interesul pentru evenimentele organizate de Centrul Cultural European Sector 6, dar și pentru cei care vor să descarce pozele de la evenimentele la care au participat, punem la dispoziție două modalități de a intra în posesia fotografiilor – FaceBook și GooglePhotos.
Linkurile cu albume le puteți găsi la comunicatele de presă care anunță începerea fiecărui eveniment, și care sunt publicate pe site-ul Centrului Cultural European Sector 6 – ccesector6.ro.
În cazul în care aveți sugestii legate de conținutul albumelor vă rugăm să ne contactați în privat.

FaceBook – “Concertul de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat

GooglePhotos – “Concertul de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat„

Vă așteptăm cu drag și la următoarele evenimente!


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑