banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Comunicate

Published on iulie 27th, 2018 | by ccesector6

0

Concert de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă în luna iulie, alături de Orchestra Simfonică București, proiectul SalutCULTURA!. ”Concertul de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică” va avea loc la Sala CinemaPRO din București, sâmbătă, 28 iulie 2018, începând cu orele 19.00.

Orchestra Simfonică București, Bucharest Music Institute și finaliștii “Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică, Ed. 2018”, sunt artizanii concertului, premiile fiind pe măsura evenimentului, iar publicul fiind direct implicat în acordarea unuia dintre premii.
În program:
Mozart – Uvertura “Flautul Fermecat”,
Beethoven – Uvertura “Egmont”,
Brahms – Variațiuni pe o temă de Haydn”,
Tchaikovsky – Uvertura fantezie “Romeo și Julieta”,
Bruch – Concert pentru vioară nr. 1, Solist: Simina Croitoru,
Dvorak Simfonia nr. 9 “Din lumea nouă”.

Massterclass și Concurs Internațional de dirijat

Concertul din 28 iulie va închide sesiunea Massterclass-ului ce a avut loc la București între 22 și 25 iulie, într-una dintre locațiile cu semnificație – Universitatea Națională de Muzică.
Masterclass-ul a fost susținut de Maestrul Jin Wang, The Bucharest Music Institute și Orchestra Simfonică București și a adunat concurenți din 15 țări. Participând la Masterclass, concurenții au învățat tehnici noi, cum să dezvolte tehnici esențiale și aptitudini adecvate și au primit din partea Maestrului Jin Wang sprijinul necesar pentru o carieră de viitor dirijor de orchestră. Fiecare concurent a fost atent observat și îndrumat punctual acolo unde necesita îmbunătățiri ale stilului și tehnicii acestei arte – dirijatul.
Concursul Internațional de dirijat urmează Masterclass-ului și are loc la București între 25 și 28 iulie, în Sala de spectacole CinemaPro. Concursul Internațional de dirijat are în componența juriului artiști precum: Prof. Yoji Yuasa, Prof. Simeon Pironkoff și Maestrul Jin Wang. Departajarea concurenților se termină vineri, 27 iulie, concertul și premierea urmând a avea loc sâmbătă, la CinemaPro.

Premiile vor fi următoarele:

Câștigătorul Premiului I va dirija două concerte. Un concert cu Orchestra Simfonică București în sezonul 2018/2019 și un concert cu o altă orchestră românească în același sezon. Câștigătorul va primi un bonus în valoare de 2.000 euro, precum și certificate oficiale și recomandări către alte orchestre și agenți de muzică.
Câștigătorul Premiului II va dirija un concert cu o mare orchestră românească în sezonul 2018/2019. Alte bonusuri vor fi: 1.000 de euro, certificate oficiale și recomandări către alte orchestre și agenți de muzică.
Câștigătorul Premiului III va dirija un concert cu o mare orchestră românească în sezonul 2018/2019. Alte bonusuri: 600 euro, certificate oficiale și recomandări către alte orchestre și agenți de muzică.

Premiile nu se opresc aici: alți 4 concurenți vor primi premiile ”Special Talent”, ”Premiul pentru public”, ”New Hope” și ”Premiul Special al Institutului de Muzică București”.
”Concertul de gală – Finala Concursului Internațional de Dirijat Orchestră Simfonică” este cel de-al șaselea spectacol din cadrul stagiunii SalutCULTURA!, susținut de  Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6.

Stagiunea SalutCULTURA! reprezintă primul sezon concertistic al Orchestrei Simfonice București, o serie de concerte-eveniment cu caracter lunar. Ediția 2018 omagiază Centenarul Marii Uniri de la 1918. Lucrări celebre ale compozitorilor români vor fi prezente în deschiderea programului fiecărui concert interpretat de Orchestra Simfonică București, alături de un repertoriu atent selectat.

Cetățenii din Sectorul 6 care doresc să participe la eveniment pot solicita invitații pentru 2 persoane. Acestea se pot ridica de la sediul Centrului Cultural European Sector 6 până la data de 27 iulie, orele 17.00.

 


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑