banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on martie 28th, 2010 | by ccesector6

0

Concert Aniversar

CORUL SYMBOL

DIRIJOR: JEAN LUPU
– 50 DE ANI DE ACTIVITATE DIRIJORALA –
– 70 DE ANI DE VIATA –

INVITATI: FELICIA FILIP; FLORIN CROITORU; VINICIU MOROIANU; OLGUTA LUPU.
PREZENTARE: CRISTIAN MIHAILESCU.
DIRIJOR SECUND: LUMINITA GUTAN.
SOLISTI: CORINA GATU; DANIELA GREERE, ANDREEA BLIDARIU.
LA PIAN: OLGUTA LUPU; CRISTINA CHIOSEA; MARIA-DIANA PETRACHE.

In sala Ateneului Roman, Centrul Cultural European Sector 6 a omagiat 50 de ani de activitate dirijorala si 70 de ani de viata ai marelui dirijor Jean Lupu, alaturi de Corul Symbol.
Evenimentul a fost o incununare atat a vietii emeritului dirijor cat si a daruirii pentru muzica a acestuia. Profesionalismul dovedit in ani reprezinta calitatea si viata unui mare om dedicat muzicii corale si nu numai.

Corul „Symbol” a fost infiintat la data de 18 septembrie 1990 de catre profesorul Jean Lupu cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, aducand o nota de unicitate in peisajul muzicii corale romanesti. Membrii corului sunt elevi, studenti, precum si un numar restrans de absolventi ai unor facultati, cu totii solfegisti si cu credinta in Dumnezeu. Corul „Symbol” variaza prin muzica bisericeasca bizantina, creatii corale bisericesti ale compozitorilor romani si straini, prelucrari de folclor romanesc, muzica clasica romaneasca si universala.

Astfel de evenimente reprezinta identitatea nationala a poporului roman cat si bucuria de a putea fi martori,atunci cand se scrie istoria cultural-muzicala.
Iti multumim, maestre!

 

Tags:


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑