banner-top1



Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Centrul Cultural

Published on ianuarie 30th, 2020 | by ccesector6

0

Competiția ORAȘUL INTELIGENT 2030, ediția a II-a

Primăria Sectorului 6 susține, prin Centrul Cultural European Sector 6, alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Română pentru Smart City, Competiția “Orașul Inteligent 2030”, adresată liceelor Sectorului 6 al Municipiului București.

Competiția a fost lansată în decembrie 2019 și are mai multe etape: identificarea profilului liceenilor, asigurarea de mentorat și sesiuni de întâlniri cu lectorii și mentorii proiectului, urmate de înscrierea online a proiectelor realizate de liceeni, care prezintă viziunea acestora despre Orașul Inteligent în anul 2030, când liceenii de acum vor fi adulți.

Astfel, în prima etapă, în luna decembrie 2019, au avut loc mai multe evaluări pentru a identifica profilul elevilor din liceele Sectorului 6. În cea de-a doua etapă (16 – 27 ianuarie 2020), au avut loc sesiuni de informare în liceele participante la proiect.

Etapa de depunere a proiectelor (24 ianuarie – 7 februarie 2020) este în desfășurare. Urmează votul electronic, deschis publicului. Astfel, între 7 și 14 februarie 2020, va avea loc jurizarea etapei pe liceu, etapă în care se va decide care sunt primii 3 concurenți clasați la acest nivel. În etapa finală, proiectele vor fi jurizate electronic (între 14 și 20 februarie 2020). Pentru etapa pe liceu, premiile constau în vouchere în valoare de: locul I – 500 lei; locul al II-lea – 400 lei; locul al III-lea – 300 lei.

Marea finală a Competiției “Orașul Inteligent 2030” va avea loc pe 21 februarie 2020, orele 17.00, la Cartier HUB (Strada Brașov nr. 25). Premiile din cadrul competiției “Orașul Inteligent 2030” sunt:

• Premiul I – 2.000 lei

• Premiul II – 1.500 lei

• Premiul III – 1.000 lei

• 2 mențiuni – fiecare în valoare de 500 lei.

Lista completă a proiectelor finaliste va fi disponibilă la adresa web: www.orasulinteligent2030.ro.

Printre mentorii și lectorii programului sunt:

Alexandru Caragea – Prorector pentru activități științifice, Conferențiar universitar doctor la Universitatea Ecologică din București;

Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române Pentru Smart City și Mobilitate;

Cornel Bărbuț, Coordonator Academia Smart City;

Florin Nemțanu, Conferențiar universitar dr.ing.ec., Profesor în cadrul Facultății de Transporturi, Universitatea Politehnica din București;

Victor Marcusohn, Avocat Expert în Dreptul Mediului, Universitatea București, Facultatea Drept;

Aurelian Virgil Băluță, Conferențiar universitar doctor, Universitatea Spiru Haret;

Cătălin Vrabie, Lector universitar doctor, Facultatea de Administrație Publică, SNSPA.

“Orașul Inteligent 2030” este primul program de dezvoltare și promovare a culturii urbane și, la prima ediție (2018 – 2019), s-a bucurat de implicarea directă a unui număr de peste 600 de elevi prezenți în cadrul întâlnirilor cu mentorii. Aceștia au dezvoltat teme din următoarele domenii: Smart Mobility, Smart Environment, Smart Governance, Smart Living, Smart Economy și Smart Citizen.


About the Author



Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑