banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Comunicate

Published on decembrie 1st, 2019 | by ccesector6

0

City Lab, program de implicare și responsabilizare civică în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, alături de Plaza România și Asociația Română pentru Smart City, au dat startul programului ”City Lab”, un program de responsabilizare și implicare civică dedicat celor care învață, locuiesc sau lucrează în Sectorul 6 al capitalei. 

Programul va ajuta la identificarea celor mai stringente probleme ale locuitorilor, oferind apoi exemple de soluții adoptate de alte orașe ale României, sau din lume, modele de bune practici, soluții posibile pentru îmbunătățirea calității vieții, dar mai ales, propuneri de implicare a comunității locale în viața Sectorului 6. Printre prioritățile programului se află atingerea unui grad mai mare de implicare al cetățenilor și identificarea unor alternative de petrecere a timpului liber.

Programul demarează cu etapa de identificare a temelor de interes major pentru locuitorii Sectorului 6. În această primă etapă a programului echipa proiectului propune o serie de teme pentru stabilirea structurii chestionarelor ce vor fi realizate în teren. 

Etapele programului City Lab sunt: 

  • identificarea celor mai importante probleme cu care se confruntă locuitorii Sectorului 6, cu accent pe aspectele ce țin de activitățile creativ – culturale și alternative pentru petrecerea timpului liber, activități de voluntariat sau modalități de implicare civică; 
  • realizarea de chestionare pentru culegerea propunerilor cetățenilor; 
  • organizarea unei expoziții la Plaza România – expoziție și proiecție zilnică de filme despre ce înseamnă un proiect de oraș inteligent, cum se pot implica locuitorii în activitatea comunității pe care o reprezintă și realizarea unor ateliere tematice;
  • organizarea unei serii de șase dezbateri, care au ca scop să ofere răspunsuri și posibile soluții la probleme identificate.

Accesul la toate activitățile proiectului inclusiv la dezbateri este gratuit și dedicat în special celor care locuiesc, învață sau muncesc în Sectorul 6 al Municipiului București.


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑