banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on iulie 27th, 2009 | by ccesector6

0

Cine’Cinema Film Festival

Prima editie a festivalului de film de scurt-metraj „Cine Cinema Film Festival”, desfasurata in aer liber in Sectorul 6, intre 27 iulie si 1 august,  organizata de Centrul Cultural European Sector 6, a avut un real succes in randul bucurestenilor. In cele sase zile de festival, in Parcul Crangasi au venit mii de oameni pentru a urmari atat scurt-metrajele din concurs, dar si filmele de scurt si lung metraj premiate in festivaluri de film internationale (The Code, Twilight, Push, Slumdog Millionaire).

„De la Cannes direct in Crangasi. Ma simt exact ca in Franta, unde oamenii se aduna in parc sa vada filme. M-am bucurat ca in fiecare seara a fost lume aici, a fost un curs intensiv de cinema”, a apreciat criticul de film Irina Margareta Nistor, presedinte al juriului „Cine Cinema Film Festival”. Marele premiu – „Cel mai bun film” a fost castigat de regizorul Andreea Ignat cu filmul „La 6 km, 202 m distanta de centrul orasului”. „Am jurizat, nu a fost nimic aranjat si sunt foarte mandra sa particip la acest festival unde nimeni nu-ti forteaza mana”, a mai spus Irina Margareta Nistor.

Paul Negoescu a castigat, cu filmul „Radu + Ana”, trofeul „Cel mai bun regizor”. Diana Deleanu a castigat, cu filmul „Humoresque” , premiul „cel mai bun scenariu”. Premiul pentru „Cea mai buna imagine” a fost luat de Raluca Vasiliu si Augustin Bucur. „Acest film a fost realizat in trei ani, insa a meritat”, a declarat Raluca Vasiliu. Sambata, dupa festivitatea de premiere a festivalului de film „Cine Cinema Film Festival” a avut loc o seara de film romanesc. De la ora 21.00 au fost difuzate doua lung-metraje romanesti „California Dreamin’ „, in regia regretatului Cristian Nemescu si „Elevator”, in regia lui George Dorobantu.  Duminica, Centrul Cultural European Sector 6 a pregatit o seara speciala. Au concertat „Nuage” si „The Teachers Orchestra”.

Festivalul de film de scurt metraj a avut suportul deplin al primarului Sectorului 6.

Tags:


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑