banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Comunicate de presă

Published on ianuarie 28th, 2016 | by ccesector6

0

Centrul Cultural European Sector 6 face demersuri pentru a fi inclus în Reţeaua Europeană a Centrelor Culturale

La iniţiativa primarului Rareş Mănescu, Centrul Cultural European Sector 6 a făcut demersurile necesare pentru ca viitorul Centru Cultural Multifuncţional ce îşi va desfăşura activitatea în sediile fostelor Cinematografe Favorit şi Giuleşti să fie inclus în Reţeaua Europeană a Centrelor Culturale. Scopul acţiunii este acela de a dezvolta un mai bun dialog intercultural cu partenerii europeni, de a realiza schimburi de experienţă şi de a atrage finanţări necesare vieţii culturale a Sectorului 6.

În răspunsul primit de la oficialii europeni este stipulată condiţia desfăşurării activităţilor culturale în spaţii adecvate, lucru ce va deveni posibil o dată cu renovarea şi refacerea celor două clădiri. De altfel, Primăria Sectorului 6 a prevăzut în bugetul pentru anul 2016 suma de 7,9 milioane de lei pentru începerea lucrărilor de modernizare a Cinematografului Favorit.

Cele două foste cinematografe au trecut în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6 conform HCGMB 213/26.11.2015, iar Primăria Sectorului 6 va demara în curând procedurile de renovare a celor două clădiri, astfel încât spaţiile să devină propice desfăşurării unor programe culturale şi educative.

În ceea ce priveşte Reţeaua Europeană a Centrelor Culturale, aceasta fost înfiinţată în anul 1994, iar obiectivele sale sunt: implementarea unui serviciu de reţea profesională pentru centre culturale la nivel european; promovarea, comunicarea şi încheierea de parteneriate interculturale, în special prin construirea de parteneriate locale între centre culturale din ţările europene; promovarea dialogului între centrele culturale cu perspective europene şi mondiale. În prezent, în Reţea sunt înscrişi membri din 12 ţări europene, iar alte 7 ţări sunt reprezentate de membri asociaţi.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑