banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on septembrie 23rd, 2010 | by ccesector6

0

Centenar BRANCUSI – PASAREA MAIASTRA 1910 – 2010

Organizatorii evenimentului au fost Primaria Sectorului 6, Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, Centrul Cultural European Sector 6, in cooperare cu Cercul Militar National. Actiunea a avut loc cu concursul UNESCO – Comisia Nationala UNESCO – Romania si al Academiei Romane.

In prima parte a zilei, participantii din tara si din strainatate – academicieni, istorici ai culturii si critici de arta din Romania si din intreaga lume – au vizitat locurile care amintesc de prezenta lui Brancusi in Capitala.

A urmat dezvelirea Placii Memoriale (orele 12.00) in cartierul „CONSTANTIN BRANCUSI” din Sectorul 6 si lansarea volumelor: Albumul Maiestrele si Brancusi, de Victor Craciun si Cristiana Craciun; Templul Brancusian al iubirii de Nina Stanculescu; Asa grait-a Brancusi, de Sorana Georgescu Gorjan si Tacerea Mesei Tacerii, de Ion Pogorilovschi.

Actiunile sunt parte a Manifestarii CENTENAR BRANCUSI – PASAREA MAIASTRA (1910 – 2010), si sunt prilejuite de implinirea unui secol de cand prima Maiastra si-a luat zborul sculptat – creatie de referinta in arta mondiala – marcand nasterea sculpturii moderne.

Tags: ,


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑