banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on noiembrie 14th, 2008 | by ccesector6

0

Casting Teatrul de Tineret

Situat intr-o zona aflata departe de locatia teatrelor din Bucuresti, Sectorul 6 este intr-un fel vaduvit de accesul la componenta culturala a vietii artistice bucurestene. De aceea, s-a impus gasirea unei solutii care sa permita cetatenilor acestui sector sa participe la evenimentele culturale. In aceste conditii, suportul Primarului Sectorului 6, a fost determinant si decisiv in infiintarea Teatrului de tineret „www.talent”, care cuprinde elevi talentati apartinand liceelor din perimetrul local mai sus mentionat.

Ca urmare, in zilele de 14, 15 si 16 noiembrie s-a organizat la sediul Primariei Sectorului 6 un casting la care au participat elevi din liceele sectorului 6.
In vederea desfasurarii in bune conditii a castingului, s-a decis infiintarea unei comisii, care a luat deciziile de rigoare, referitoare la selectia celor mai talentati candidati.

Au participat la casting candidati din liceele: „Grigore Moisil”, „Marin Preda”, Colegiul „Elena Cuza”, „Petre Poni”, „Eugen Lovinescu”, „Tudor Vladimirescu”, „Costin C. Kiritescu” si Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii „Gheorghe Airinei”. Au fost selectionati un numar de 15 elevi.

„Ce inseamna sa fii onest”
Dupa Oscar Wilde

Data inceperii repetitiilor: 12 ianuarie 2009
Data estimata a premierei: 18 mai 2009
Locatia: Teatrul Masca
Regia: Liliana Cimpeanu

Distributia:
John Worthing – Ciprian Grosu Candet
Gwendolen Fairfax – Theodora Dumitriu/ Lavinia Cata
Algernon Montcrieff – Stefan Merisanu
Cecily Cardew – Ana – Maria Stefan/ Isabela Boba
Miss Prism – Dana Ionita/ Bianca Vitan
Chasuble – Mircea Popovisc
Lady Bracknell – Viviana Crainea
Lane/ Merriman – Sorin Miu
Peggy – Nathalie Khalaf

In luna ianuarie 2009 au demarat  repetitiile la spectacolul „Ce inseamna sa fii onest” dupa Oscar Wilde in regia Lilianei Cimpeanu. Trupa WWW.Talent sub indrumarea regizoarei  a trecut in primele doua saptamani  prin procesul de construire a unui spectacol de teatru , in ceea ce se cheama „lecturi la masa”. In aceasta etapa, s-a stabilit si clarificat constructia dramatica  a textului lui Oscar Wilde, tema, intriga si mesajul intrinsec al piesei , scopul alegerii acestui text dramatic precum si cheia regizorala in care va fi pusa in scena piesa. A urmat apoi identificarea intentiilor si motivatiilor  profunde ale personajelor, cu analize riguroase ale biografiilor personajelor comediei romantice „Ce inseamna sa fii onest”. Treptat , cu rabdare si intelegere, spectacolul se ridica de la o repetitie la alta, de la un act la altul,  astfel incat la mijlocul lunii mai se poate astepta  finalizarea  avanpremierei.

Tags:


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑