banner-top1



Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on noiembrie 18th, 2008 | by ccesector6

0

Atelierele Creatiei

Speranta pentru copiii din spitale reprezinta puterea de a lupta: un zambet ii va face sa creada din nou in povesti si in miracole,  iar prezenta noastra acolo le arata ca nu sunt singuri si ca viata poate fi frumoasa chiar intr-un salon de spital.

Asa a luat nastere ideea de a organiza  „Atelierele Creatiei” in doua spitale pilot din Bucuresti (Spitalul „Grigore Alexandrescu” si Spitalul „Alexandru Obregia” sectia psihiatrie – pediatrica), in perioada 18 noiembrie – 15 decembrie, in cadrul carora o echipa de tineri a realizat impreuna cu o parte din copiii spitalizati diverse lucrari din domeniul artelor plastice avand ca tema principala „Sarbatorile de iarna in lume”.

Activitatile care se desfasoara au doua coordonate principale:
– Una de creatie – ateliere de lucru in care copii vor invata sa realizeze lucruri noi jucandu-se (felicitari, tablouri, jucarii, ornamente de brad, personaje, figurine origami);

– Una de daruire – copiii internati intr-un spital vor avea posibilitatea sa ofere cadouri altor copii dintr-un alt spital.

Aceste ateliere vor fi puntea de comunicare intre toti copiii spitalizati din aceste locatii in perioada sarbatorilor, atunci cand ai cea mai mare nevoie sa fi alaturi de familie, de cei dragi, iar pe de alta parte vor arata celor din jurul lor, prin expunerea lucrarilor pe un „Panou al Sperantei” in locuri publice, ca pot realiza lucrari minunate, ca pot invata chiar si in spital lucruri care le vor fi utile in viitor, descoperindu-si unii dintre ei, talentul in acest domeniu.

Prin participarea la „Atelierele Creatiei” copiii vor avea posibilitatea sa demonstreze ca sunt aproape unul de celalalt, ca se sustin in momentele grele si ca au puterea sa invinga suferinta, fiind totodata o lectie de responsabilitate pe care  si-o vor asuma.

Astfel, prin intermediul activitatilor proiectului, ei vor invata sa se ajute singuri.
Echipa de tineri artisti dezvaluie copiilor din propria experienta creandu-se in timpul lucrului momente vii de implicare reciproca, neplanificata.
Arta devine un limbaj comun, care ajuta pe fiecare in parte sa se descopere, sa-si cunoasca limitele si capacitatile.

La sfarsitul perioadei de lucru se vor organiza in fiecare spital expozitii de lucrari precum si un spectacol de teatru sustinut de o echipa de actori care vor imparti, printre altele, mici suveniruri realizate de copiii din spitale.

Tags:


About the Author



Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑