banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on mai 20th, 2010 | by ccesector6

0

Army in Concert

Joi, 20 Mai 2010 a avut loc ultimul concert din prima parte a stagiunii ARMY IN CONCERT, orchestra urmand sa se intoarca in septembrie in cea de a doua parte a stagiunii insotita de surprize mari.
Dupa rasunatorul success repurtat in februarie cu concertul sustinut alaturi de Orchestra Reprezentativa a Armatei, apreciatul dirijor Florin Totan a revenit.

In concertul din luna mai, publicul a avut ocazia sa asculte muzica din filme celebreprecum: „Piratii din Caraibe”, „Mihai Viteazul”, „Lista lui Schindler”, „Hook” si altele.

Florin Totan este recunoscut ca unul dintre muzicienii romani cu cea mai intensa si bogata activitate concertistica peste hotare, dirijand frecvent in Anglia, Belgia, Franta, Germania, Serbia, Croatia, Elvetia, Italia, Spania, Portugalia, Finlanda, Israel, Turcia, Egipt, SUA, Mexic, El Salvador, Venezuela si Brazilia.

Decisiva pentru formarea sa profesionala a fost intalnirea cu maestrul Celibidache, pe care l-a frecventat cu asiduitate din 1982 pana in 1990, studiind cu el la Munchen si Mainz (cursul de Fenomenologie Muzicala). A castigat concursurile internationale de la Murzzuschlag/Austria – 1990 si Berlin – 1991 (Dirijand in finala, Berliner Symphonie Orchestra in sala Schauspielhaus).

Invitata special a fost Monica Balasoiu (vioara). Monica Balasoiu s-a nascut pe 25 ianuarie 1989 in Craiova, intr-o familie ce iubeste muzica, mostenind inclinatia catre vioara de la mama sa.

Actualmente este studenta in anul III la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, clasa de vioara a prof. Ladislav Csendes.

Premiile la concursurile nationale si internationale obtinute, recitalurile si concertele sustinute au fost doar un prim pas in formarea tinerei violoniste. Pana in prezent, a concertat pe scene importante din Austria, Italia, Germania, Elvetia, Spania, Ceuta (Africa).

Tags:


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑