banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home3/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on septembrie 22nd, 2009 | by ccesector6

0

Aniversarea a 550 de ani de la atestarea documentara a asezarii Bucuresti prin hrisovul semnat de domnitorul Vlad Tepes, la 20 septembrie 1459

Marile momente ale istoriei au nevoie de o rememorare autentica care sa le infatiseze  generatiilor viitoare asa cum au fost simtite si traite de cei care le-au infaptuit.
Intr-o lume in care valorile si faptele existentiale sunt din ce in ce mai risipite, domnul primar al Sectorului 6 si Centrul Cultural European Sector 6, au omagiat alaturi de Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, aniversarea a 550 de ani de la atestarea documentara a Bucurestiului – datand din anul 1459 prin hrisovul semnat de domnitorul Vlad Tepes – printr-o serie de evenimente ce au readus in memoria cetatenilor bucuresteni tot ceea ce inseamna originalitatea, frumusetea si istoricul metropolei noastre.
Duminica, 20.09.2009 a avut loc Sfanta Liturghie oficiata la Manastirea Radu Voda, precum si sfintirea placii memoriale la Biserica Bucur, cu binecuvantarea P.F. Daniel – Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

Luni, 21.09.2009 s-a desfasurat sesiunea stiintifica jubiliara BUCURESTI 550 a Academiei Romane (in Aula Academiei) prezidata de presedintele academician Eugen Simion, alaturi de vicepresedintele academician Dan Berindei.

Marti, 22. 09. 2009, Adunarea Solemna si dezvelirea, respectiv sfintirea placii memoriale de atestare a  Bucurestiului din Parcul Lujerului – Militari, unde alaturi de cetatenii Sectorului 6 si nu numai, domnul primar , Dr. si Dr. Honoris Causa presedintele Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni domnul Victor Craciun, impreuna cu Gen. (r.) vicepresedintele Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni domnul Mircea Chelaru, respectiv academician Mihai Cimpoi au evocat prin alocutiunile domniilor lor importanta si semnificatia acestui unic moment istoric a ceea ce a insemnat, inseamna si va insemna capitala tuturor romanilor.

Totodata a mai avut loc la Cercul Militar National (Sala de Marmura) adunarea solemna cu participarea unor reprezentanti ai romanilor de pretutindeni. Aici s-a lansat albumul omagial – intr-o prezentare grafica de exceptie – BUCURESTI 550, precum si decernarea medaliilor jubiliare. Vernisajul expozitiei Bucurestiul de alta data a pictorului Andrei Sorel, artist roman stabilit in Franta a intregit fila de istorie metropolitana a capitalei Romaniei cu ocazia acestor manifestari.

Ca o incheiere a tot ceea ce inseamna BUCURESTI 550,  domnul primar  a precizat:” ….noi toti edili si locuitori ai Bucurestiului nadajduim ca Dumnezeu ne va ajuta prin eforturi comune sa ne implinim idealurile si sa lasam in urma noastra fapte durabile, reprezentative astfel incat generatiile care vor sarbatori mileniul III al Bucurestiului sa cinsteasca si harnicia generatiei de astazi”.

Tags:


About the AuthorAcest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑