banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on octombrie 2nd, 2009 | by ccesector6

0

Animest 2009

Centrul Cultural European Sector 6 si Primaria Sectorului 6 au paticipat la Festivalul International de Film de Animatie „Anim’est”, ce a avut loc in perioada 2-11 octombrie 2009. Cea de-a patra editie si – a astepta publicul in patru cinematografe: Cinema Patria, Cinema Elvira Popescu, Cinema Union si Open Air Carturesti. Deschiderea oficiala a avut loc vineri, 2 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema Patria.

Anul acesta, organizatorii au decis sa difuzeze aproape 200 de filme, printre care si pelicule romanesti cenzurate in comunism. Filmele au fost grupate in sase sectiuni: lung-metraj, scurt-metraj, film romanesc, film studentesc, videoclip & advertising si balkanimation.

Pentru prima data, in cadrul „Anim’est”, a avut loc „Creepy Animation Night”, o noapte dedicata filmelor de animatie si muzicii, reunite intr-un show mixat de Pakito (Franta). Printre invitatii de anul acesta s-a regasit Mike Reiss, scenaristul serialului Simpsons Family. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala Estenest si sustinut de Ogilvy, in parteneriat cu Centrul Cultural European Sector 6.

In seara decernarilor premiilor „Anim’est”, Centrul Cultural European Sector 6 a oferit premiul pentru cel mai bun scurt metraj romanesc de animatie.

Tags: , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑