banner-top1Warning: A non-numeric value encountered in /home/rccese83/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Evenimente

Published on mai 9th, 2012 | by ccesector6

0

9 MAI – ZIUA EUROPEI – “La plimbare prin Europa”

În 1972, Consiliul Europei a ales ca imn al Uniunii Europene „Oda bucuriei”, temă preluată din Simfonia a IX-a compusă de Ludwig van Beethoven. Fără îndoială, acest imn exprimă idealurile de libertate, pace şi solidaritate pe care le reprezintă Europa. La data de 9 mai, statele membre ale Uniunii Europene sărbătoresc Ziua Europei, iar România este un stat care se bazează pe valori și obiective social culturale europene.

Cultura europeană este un mod unic și fantastic de creaţie, împărtășit în societatea noastră, ce determină sentimente profunde ce stau la baza respectului și a toleranței între oameni. Celebrată pe 9 mai,  Ziua Europei este o zi specială. Organizarea unui eveniment cultural la un înalt standard de performanță urmărește participarea și socializarea unui număr cât mai mare de cetățeni europeni ai Bucureștiului.

Orchestra Simfonică Bucureşti, alături de directorul artistic şi dirijorul principal Benoît Fromanger (Franţa) a deschis evenimentul cu piese muzicale alese special. Acest concert face parte din cadrul proiectului ,,Salut CULTURA!”.

Pe 9 mai, Bucureştiul s-a mândrit cu o viaţă muzicală comparabilă cu cea a marilor metropole.

În aşteptarea ritmurilor muzicii populare, spectatorii veniţi în Parcul Drumul Taberei pentru a sărbători Ziua Europei alături de Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6 şi Asociaţia Philson Young au  ascultat compoziţiile unui tânăr compozitor în vârstă de doar 18 ani. George Ionescu a interpretat la pian câteva compoziţii proprii, dar si bucăţi muzicale consacrate.

În a doua parte a spectacolului, publicul a fost încântat de acordurile muzicii populare româneşti. A urcat pe scenă Lavinia Goste, acompaniată de Orchestra Naţională de Folclor Valahia, condusă de Marius Zorilă. Ritmul a fost preluat de artiştii Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, din Baia Mare iar prezentatoarea acestui eveniment a fost, realizatoarea de emisiuni populare, Iuliana Tudor.

Cele două orchestre au oferit publicului un moment inedit cand au interpretat împreună trei melodii, printre care imnul Uniunii Europene – „Oda bucuriei”, temă preluată din Simfonia a IX-a compusă de Ludwig van Beethoven. Evenimentul s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

Nu au fost uitaţi microbiştii cărora organizatorii le-au pregătit o surpriză. Pe ecranele amplasate în parcul Drumul Taberei şi parcul Crângaşi, doritorii au urmărit, de la ora 21.00, transmisia live de la Finala Europa League, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Pauza meciului a fost plină de surprize. Toni Doboş a oferit spectatorilor, premii ce au constat în mingii, tricouri şi şepci.


About the AuthorLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Top ↑